HomeΚΡΗΤΗΑπελευθερώθηκαν έξι Ασημόγλαροι

Απελευθερώθηκαν έξι Ασημόγλαροι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διήμερο εκδηλώσεων και απελευθερώσεων πραγματοποίησε το Ε.Κ.Π.Α.Ζ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων), την Παρασκευή 31/7 και το Σάββατο 1/8, στο Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα την Παρασκευή το πρωί, πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση έξι Ασημόγλαρων από εθελοντές του ΕΚΠΑΖ στην Κρήτη –την Ιωάννα Κελεσή, την Άννα Ζουράρη, την Κάλλια Κουζινόγλου και τον Γιώργο Φραγκουλάκη-, παρουσία του κυρίου Μιχάλη Δρετάκη, κοντά στο καρνάγιο στο λιμάνι του Ηρακλείου ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση μιας Πεπλόγλαυκας, στο δασάκι του Λευκοχωρίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Την απελευθέρωση παρακολούθησαν παιδιά από όλη την Κρήτη και από άλλα μέρη της Ελλάδας όπου κατασκηνώνουν στον χώρο του δάσους με το Σώμα Ελλήνων Οδηγών.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ 2
Το Σάββατο, ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκοχωρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από την υπεύθυνη για τους εθελοντές του ΕΚΠΑΖ στην Κρήτη, Ιωάννα Κελεσή, στον χώρο του δάσους με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άγρια πανίδα του τόπου μας. Στην ομιλία παρουσιάστηκε η 32χρονη δράση του ΕΚΠΑΖ και οι παρευρισκόμενοι (τα παιδιά από το Σώμα Ελλήνων Οδηγών, επίσημοι και κάτοικοι του χωριού) ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ζώα από την ανθρώπινη δράση (δηλητηριάσεις, πυροβολισμοί κλπ) αλλά και για τις πρώτες βοήθειες που πρέπει να πάρουν τα ζώα μέχρι να παραδοθούν στο ΕΚΠΑΖ.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ 1
Να σημειωθεί ότι τα πουλιά που απελευθερώθηκαν είχαν εντοπιστεί από πολίτες σε διάφορα σημεία της Κρήτης, μεταφέρθηκαν στο ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα όπου παρέμειναν όσο ήταν απαραίτητο για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους, και επέστρεψαν στην Κρήτη για να επανενταχτούν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκοχωρίου και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του συλλόγου κο Γιώργο Μαραγκάκη αλλά και την κα Βάλλια Τσαγκαράκη για την πρόσκληση, την φιλοξενία τους και το ενδιαφέρον τους για την προστασία της άγριας ζωής.
Ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που βρίσκονταν στον χώρο της απελευθέρωσης και της ομιλίας και ιδιαιτέρως την Τοπική Έφορο Ραφήνας Πόλυ Λαζαρίδου.
Επίσης ευχαριστούμε τον δρ. Μιχάλη Δρετάκη (βιολόγο-ορνιθολόγο, Παν. Κρήτης/ΜΦΙΚ) για την βοήθειά του.
Τέλος ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τις MINOAN LINES για την βοήθειά τους στην μεταφορά των ζώων αλλά και των μελών του ΕΚΠΑΖ που τα συνόδευσαν από την Αθήνα στο Ηράκλειο.

ΑΠΕΛ. ΓΛΑΡΩΝ 1ΑΠ. ΓΛΑΡ. 6ΑΠ. ΓΛΑΡ. 5ΑΠ. ΓΛΑΡ. 11

Διαφήμιση
Διαφήμιση