HomeΚΡΗΤΗΕΣΕΕ: Έως 70% η πτώση στο τζίρο παρά τις εκπτώσεις – Μεγάλη η πτώση του τζίρου και στο Ρέθυμνο

ΕΣΕΕ: Έως 70% η πτώση στο τζίρο παρά τις εκπτώσεις – Μεγάλη η πτώση του τζίρου και στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αγώνα δρόμου» μετά τη χαλάρωση των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων ξεκινούν οι εμπορικές επιχειρήσεις για να προλάβουν το κλείσιμο των εργοστασίων της Ευρώπης τον Αύγουστο, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η κίνηση στην αγορά και τα έσοδα των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο εκπτώσεων, είναι μειωμένα σε ποσοστά έως 70 %.

Η πτώση του τζίρου έχει πλήξει σε ποσοστά: 40%  την Αθήνα, 50 – 70% την Ρόδο, 60% Πειραιά – Θεσσαλονίκη, 60 – 70% τα  Τρίκαλα.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου Νίκο Μπόνη, παρατηρείται το φαινόμενο οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να κρατούν μετρητά αλλά να μην τα ξοδεύουν φοβούμενοι ότι αν υπάρξει πρόβλημα στα ΑΤΜ δεν θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Έτσι στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι αγορές περιορίζονται και γίνονται μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες της παραμονής τους στη χώρα μας.

Μεγάλη πτώση του εσωτερικού τουρισμού διαπιστώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Μανώλης Ψαρουδάκης ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου Βασίλης Παγώνης κατήγγειλε ότι το «all inclusive» επεκτείνεται και εκτός των πελατών των ξενοδοχείων καθώς τα «βραχιολάκια» για ημερήσια πρόσβαση στις υπηρεσίες τους πωλούνται στις… παραλίες έναντι 5 – 10 ευρώ!

Ο κ. Κορκίδης επανέλαβε εξάλλου το αίτημα του εμπορικού κόσμου για αύξηση του ορίου αναλήψεων για τις εμπορικές επιχειρήσεις στα 5.000 ευρώ το μήνα, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες πληρωμών προμηθευτών και λοιπών λειτουργικών εξόδων, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση των επιχειρηματιών για τα μέτρα εξομάλυνσης της λειτουργίας της αγοράς που αποφασίστηκαν την Παρασκευή στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση