HomeΚΡΗΤΗΣυνολικά 17 οι διακομιδές μεταναστών από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Σητείας

Συνολικά 17 οι διακομιδές μεταναστών από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Σητείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΕΚΑΒ ανταπεξήλθε με μεγάλη αμεσότητα στην υποδοχή των μεταναστών που αποβιβάστηκαν από το φορτηγό πλοίο «MARA» στο λιμάνι της Σητείας.

Το επιχειρησιακό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του κέντρου, έχοντας ενημέρωση για το περιστατικό από χθες (21/07/2015) το απόγευμα, είχε θέσει σε εφαρμογή ένα άρτιο σχέδιο διαχείρισης κρίσεων θέτοντας σε επιφυλακή τις παρακείμενες δομές υγείας για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους εν λόγω μετανάστες.

Τελικά, σήμερα τα ξημερώματα στις 5:00, κατόπιν των εξελίξεων που σημειώθηκαν, τέθηκαν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο λιμάνι της Σητείας 4 ασθενοφόρα οχήματα, 1 Κινητή Μονάδα με γιατρό του Ε.Κ.Α.Β. αλλά και γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας.

Από τις 14:00 περίπου 217 μετανάστες, εκ των οποίων 81 παιδιά (δείτε εδώ), άρχισαν να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Σητείας κατά ομάδες, όπου αφού οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας συνεπικουρούμενοι από τον γιατρό και τους διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. πραγματοποίησαν την προβλεπόμενη εξέταση τους, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή 17 εξ αυτών προς το Γ.Ν. Σητείας.

Από τα 17 περιστατικά που διεκομίσθηκαν στο Γ.Ν. Σητείας, τα 7 αφορούσαν εγκυμονούσες γυναίκες που παρουσίαζαν ελαφρά συμπτώματα αιμορραγίας ενώ τα υπόλοιπα 10 αφορούσαν παιδιά και άνδρες που εμφάνιζαν συμπτώματα αφυδάτωσης.

H επιχειρησιακή δράση του Ε.Κ.Α.Β., σχετικά με την παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και τη διακομιδή των μεταναστών προς το Γ.Ν. Σητείας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 18:45.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση