HomeΚΡΗΤΗΈνταση με τους μετανάστες από την Κάρπαθο – Αρνούνταν να κατέβουν από το πλοίο

Ένταση με τους μετανάστες από την Κάρπαθο – Αρνούνταν να κατέβουν από το πλοίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση μικρής διάρκειας σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σητείας όπου έφτασε το πλοίο που μετέφερε τους 179 περίπου μετανάστες που εντοπίστηκαν στην Κάρπαθο.

Η ένταση δημιουργήθηκε από ομάδα μεταναστών που αρνήθηκε να κατέβει από το πλοίο ζητώντας επιτακτικά να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους προς την Ιταλία.

Μάλιστα χρειάστηκε για αρκετή ώρα να γίνουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να κατέβουν οι μετανάστες.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατέβει πάνω από 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost σε προηγούμενο δημοσίευμά του (δείτε εδώ), στο λιμάνι έχουν παραταχθεί ασθενοφόρα, καθώς βρίσκεται στο σημείο επίσης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση των μεταναστών και ο ιατρικός έλεγχός τους ενώ αμέσως μετά θα μεταφερθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σητείας όπου και θα φιλοξενηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις, μέχρι τώρα, πληροφορίες οι μετανάστες είναι κατά το πλείστον Σύροι ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν 60 παιδιά και 7 περίπου έγκυες γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ίδιοι οι μετανάστες που επέβαιναν στο ακυβέρνητο σκάφος κάλεσαν στην τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης ζητώντας βοήθεια ενώ στο σημείο έσπευσε το φορτηγό πλοίο Mara, σημαίας Τόγκο, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν για να μεταφερθούν στη Σητεία (δείτε εδώ).

Ζητούνται είδη πρώτης ανάγκης

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Σητείας ζητά από τους πολίτες να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για την εξυπηρέτηση και την φιλοξενία των μεταναστών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της προσπάθειας υποστήριξης των μεταναστών παρακαλούνται όσοι από τους συμπολίτες μας επιθυμούν, να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης .

-είδη ατομικής υγιεινής ( χαρτί υγείας , μωρομάντιλα , σαπούνι ,σαμπουαν,οδοντόκρεμες,σερβιέτες γυναικίες –παιδικές, απορρυπαντικά χώρου, απορρυπαντικά ρούχων, πλαστικές λεκάνες, )

-τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης (εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, γάλα εβαπορέ ,τσαί σε σακουλάκια , βρεφικά γάλατα )

-είδη ενδιαίτησης( σεντόνια )

Ο Δήμος Σητείας, η Ιερά μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και η Περιηγητική Λέσχη Σητείας Θα καλύψουν τις πρώτες και άμεσες ανάγκες των μεταναστών αρχής γεννώμενης από την 5η πρωινή της Τετάρτης .

Οι υπηρεσίες του Δήμου , το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία, το Νοσοκομείο Σητείας , η 7η ΥΠΕ , η ΕΔΕΑΚ και τα παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού Σητείας και Ιεράπετρας, είναι σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραπάνω έκτακτη κατάσταση.

Σημείο συγκέντρωσης των παραπάνω ειδών, ορίζεται το Δημαρχείο Σητείας .

(φώτο αρχείου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση