HomeΚΡΗΤΗΤο Πανίσχυρο το «όχι» στη Χερσόνησο

Το Πανίσχυρο το «όχι» στη Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» του Δήμου Χερσονήσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015 ανήκει πια στην ιστορία.
Ο Λαός είπε ένα περήφανο και μαζικό ΟΧΙ. Είπε Όχι στην εξαθλίωση, Όχι στην υποτέλεια, Όχι στον αυταρχισμό, Όχι στον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, Όχι στην ανισότητα των λαών της Ευρώπης.
Είπε Ναι στη Δημοκρατία, Ναι στην Αξιοπρέπεια, Ναι στην Εθνική Ανεξαρτησία, Ναι στην Ελλάδα, Ναι στα νιάτα της Ελλάδας.
Το αλάνθαστο λαϊκό, δημοκρατικό του κριτήριο τον ανάδειξε νικητή. Παρά την άκρατη τρομοκρατία, την καταστροφολογία, τη φασίζουσα τακτική πολλών “μέσων ενημέρωσης”, παρά τις κάθε είδους απειλές που δέχτηκε, την παραπληροφόρηση και τους εκβιασμούς, στάθηκε όρθιος, ήρεμος, ανθεκτικός και περήφανος.
Υπερασπίστηκε την Εθνική Αξιοπρέπεια και την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος. Στάθηκε στο πλευρό της Ελληνικής Κυβέρνησης, δίδοντας της πανίσχυρα όπλα για τη δύσκολη Εθνική Διαπραγμάτευση.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης Ιωάννης, χρησιμοποιώντας τη θέση και τον τίτλο του και υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες που του ανέθεσε ο λαός, πρωτοστάτησε στην καμπάνια του ΝΑΙ. Ο δήμαρχος επέλεξε πλευρά προσπαθώντας να διχάσει την τοπική κοινωνία.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να επιλέγει κόμμα και πολιτική πρόταση. Είναι όμως δημοκρατικά απαράδεκτο να εκμεταλλεύεται τη Δημόσια Θέση, το Δημόσιο Αξίωμα του, προκειμένου να ενισχύσει συγκεκριμμένες κομματικές θέσεις.
Ο Δήμαρχος είναι εξουσιοδοτημένος, μόνο, για την εφαρμογή του δημοτικού του προγράμματος. Οφείλει να σέβεται τους νόμους και την ετυμηγορία των πολιτών.
Εάν παρά ταύτα επιθυμεί διακαώς να επιδεικνύει τις κομματικές του πεποιθήσεις και να αναπτύσσει κομματική δράση οφείλει να μην χρησιμοποιεί την ιδιότητα του Δημάρχου.

Όμως ο δήμαρχος Χερσονήσου για άλλη μια φορά έτρεξε! Να πάρει θέση! Να εκδηλώσει την κομματική του ταυτότητα. Να δείξει την αντίθεση του στην Κυβέρνηση. Να συμπαραταχθεί με αυτούς που δε θέλουν αλλαγές. Με αυτούς που επιθυμούν τη συνέχιση της ίδιας ζοφερής πραγματικότητας. Σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Με όσους λένε το Ναι στην ομηρία της Πατρίδας μας, στον εξευτελισμό της Ελλάδας, στη δουλεία των Ελλήνων.

Το έχει κάνει ήδη πολλές φορές! Μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Με τις οριακές ενέργειες και αποφάσεις που προωθεί.
Σήμερα καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση του. Όμως δεν ξέρουμε αν ο ίδιος την κατανοεί. Γιατί ο δήμαρχος εκτέθηκε. Οι Δημότες του έδωσαν την απάντηση που έπρεπε. «Τον τιμώρησαν» -με 67,49%- μ’ ένα πανίσχυρο ΟΧΙ. Δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς, στον εκφοβισμό, στα διχαστικά κηρύγματα.
Τα αποτελέσματα στο Δήμο Χερσονήσου έδειξαν ότι δεν τους εκπροσωπεί πολιτικά.
Έχει υποχρέωση λοιπόν προς τους Δημότες της Χερσονήσου να ζητήσει δημόσια συγνώμη.
Αν δεν το πράξει, δείχνει πως δεν τους υπολογίζει.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση