HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: "Η Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο"

Λ. Αυγενάκης: "Η Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δήλωση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο Περιστύλιο της Βουλής, αναφορικά με περί δημοψηφίσματος πρόταση της Κυβέρνησης:

«Ζούμε ιστορικές στιγμές. Η Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο. Πέντε μήνες μετά, μετά από σκληρές -υποτίθεται- διαπραγματεύσεις, δεν κατέληξαν πουθενά.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, το μόνο που κάνει είναι μεταφέρουν την ευθύνη ως «Πόντιοι Πιλάτοι» στην κοινωνία, δίχως να έχουν το σθένος να πάρουν πρωτοβουλίες, να αναλάβουν ευθύνες, να φέρουν αποτέλεσμα και να προχωρήσουμε μπροστά.
Είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι είμαστε υπέρ οποιασδήποτε ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκής πρωτοβουλίας. Σήμερα ξεκίνησε μια διαδικασία, μια συζήτηση περί μίας προτάσεως που δεν υπάρχει καν στα έδρανα των Βουλευτών.
Είναι αδιανόητο να γίνεται συζήτηση για δημοψήφισμα χωρίς επίσημο κείμενο, χωρίς επίσημες θέσεις. Το μόνο που υπάρχει είναι η πρόταση της Κυβέρνησης, του ίδιου του κ. Τσίπρα προϋπολογισμού 8 δις ευρώ. Αυτό θα έπρεπε να συζητήσουμε σήμερα.
Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα έχουν ακουστεί διχαστικές δηλώσεις.
Καλώ όλους τους πολίτες με νηφαλιότητα και με ηρεμία να ακούσουν τα πάντα, να φιλτράρουν όλες τις πληροφορίες και να καταλήξουμε στις σωστές αποφάσεις, διότι αυτή την ώρα διαγράφεται η πορεία της χώρας μας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση