HomeΚΡΗΤΗΑλλαγή σκυτάλης στον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου

Αλλαγή σκυτάλης στον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και με την παρουσία του συνόλου των μελών του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε στο ξεν. Galaxy η καθιερωμένη αλλαγή ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Υποναύαρχος ε.α. Νίκος Χουχουρέλος, παρουσίασε τον απολογισμό του ανθρωπιστικού έργου του Ομίλου που υλοποιήθηκε την χρονιά Ιούλιος 2014 – Ιούνιος 2015, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο Διοικητικό Συμβούλιο, τους ροταριανούς που στήριξαν τις δράσεις,  τους χορηγούς και υποστηρικτές του Ρ.Ο.Η. και παρέδωσε τη σφύρα στον καθηγητή Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Κρήτης Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη.

Ο νέος Πρόεδρος συνεχάρη τον Νίκο Χουχουρέλο και το απερχόμενο Δ.Σ. για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους, παρουσίασε το σύνθημα του Ρόταρυ για τη χρονιά 2015 – 2016 με τίτλο «Πρόσφερε τον εαυτό σου στον κόσμο – Be a gift to the world» και ζήτησε από τα μέλη του Ομίλου, να διατηρήσουν ψηλά το ηθικό και την επιθυμία τους για εθελοντική προσφορά, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι καιροί το επιτάσσουν ακόμη περισσότερο, σε σχέση με παλαιότερα».

Σκιαγράφησε επίσης τους στόχους του εθελοντικού έργου του Ρ.Ο.Η. για το 2015-2016 που είναι μεταξύ άλλων:

Η ανακούφιση των συνανθρώπων μας στο Ηράκλειο που βιώνουν την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην καθημερινότητά τους.

Η συντονισμένη και διαρκής συλλογή φαρμάκων, τα οποία θα διοχετευθούν σε δημοτικές δομές υγείας.

Η αγορά και τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AED) σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και η εκπαίδευση εθελοντών πολιτών στη χρήση τους, σε συνεργασία με ειδικούς διαπιστευμένους υγειονομικούς εκπαιδευτές.

Η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων – δυνητικών δοτών μυελού των οστών, με σκοπό την ανάπτυξη της σχετικής τράπεζας δοτών.

Η υιοθεσία ενός οριοθετημένου χώρου πρασίνου, συμμετέχοντας με αυτόν τρόπο στη πρόσφατη ανοικτή πρόσκληση του Δήμου Ηρακλείου.

Η αποτελεσματική συλλογή τροφίμων και προσφορά τους σε ιδρύματα της πόλης.

Προς επίτευξη όλων των παραπάνω, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις αντίστοιχες κοινωφελείς υπηρεσίες της πόλης, τους σχετικούς επιστημονικούς φορείς και θα επιδιώξει συμπράξεις με εταιρείες που δραστηριοποιούνται τοπικά.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης και της αναγόρευσης σε επίτιμο μέλος, του Ροταριανού Δομέτιου Μαραβέλια για τη μακρόχρονη εθελοντική προσφορά του στον Όμιλο, αλλά και η αναφορά στην προσφορά του Ροταριανού Μάσσιμο Ντι Μπάμπο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή κατά την έναρξη της συνεστίασης.

Το παρόν στην εκδήλωση αλλαγής ηγεσίας έδωσαν αρκετοί προσκεκλημένοι καθώς και εκπρόσωποι του νεοσυσταθέντα Ροταριανού Ομίλου Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Το νέο διοικητικό Συμβούλιο του Ρ.Ο.Η. για τη χρονιά 2015 – 2016, αποτελείτε από τους:

Πρόεδρο: Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη

Αντιπρόεδρο Α’: Παντελή Κρουσταλάκη

Αντιπρόεδρο Β’: Γιάννη Ιεραπετρίτη

Γραμματέα: Νικόλα Σπετσίδη

Αν. Γραμματέα: Νώντα Χαρωνίτη

Ταμία: Μύρων Χρηστάκη

Κοσμήτορα: Μανόλη Φούμη

Αν. Κοσμήτορα: Κων/νος Ψαθάκης

Ηλεκτρονικό Γραμματέα: Γιάννη Μηλιαρά

Μέλη: Κλεόβουλο Χανδάνο, Νίκο Σηφάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση