HomeΚΡΗΤΗΜπαράζ συλλήψεων στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων

Μπαράζ συλλήψεων στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπαράζ συλλήψεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αλλά και Χανίων είχαμε χθες καθώς  οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν 11 μετανάστες οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πλαστά πιστοποιητικά έγγραφα αλλά και έναν 34χρονο Σουηδό ο οποίος φαίνεται ότι προμήθευσε με πλαστά έγγραφα έναν Σύριο προκειμένου να φύγει απο την χώρα.

Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, συνελήφθη ένας 34χρονος Σουηδός ο οποίος φαίνεται ότι βοηθούσε έναν 36χρονο Σύριο να φύγει με πλαστά έγγραφα απο την χώρα, έχοντας ως προορισμό την Κοπεγχάγη. Όπως προέκυψε απο την προανάκριση ο 34χρονος προμήθευσε τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, στον Σύριο.  Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμα δύο Σύριοι, ηλικίας 34 και 38 ετών για πλαστογραφία.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα προχώρησαν σε έξι συλλήψεις Σύριων και συγκεκριμένα,  αφορούσαν έναν 40χρονο, μια 38χρονη, μια 20χρονη, έναν 39χρονο, μια 52χρονη και έναν 26χρονο, ενώ παράλληλα συνελήφθη και μια 30χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ερυθραίας καθώς και ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σενεγάλης καθώς προσπάθησαν να ταξιδέψουν έχοντας πλαστά πιστοποιητικά.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν ο 40χρονος και η 30χρονη, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Σουηδίας και Αρχών Ερυθραίας αντίστοιχα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γένοβα Ιταλίας.

Επιπλέον συνελήφθησαν, η 38χρονη με την 20χρονη (η οποία συνόδευε το ανήλικο τέκνο της ), διότι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Τσεχίας, ο 39χρονος Αρχών Τουρκίας, η 52χρονη Αρχών Ιταλίας και ο 31χρονος αρχών Γαλλίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Παρίσι Γαλλίας, ενώ ο 26χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Τσεχίας, προκειμένου αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό τη Γενεύη Ελβετίας.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία ενώ οδηγήθηκαν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και Ηρακλείου αντίστοιχα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση