HomeΚΡΗΤΗΧωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δίχως σημαντικές διαφοροποιήσεις φαίνεται ότι θα βγει απο την διαδικασία της διαβούλευσης ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης που έχει να κάνει με το νέο πλαίσιο που έχει θέσει το Υπουργείο, για την διαμόρφωση του Εθνικού σχεδιασμού.

Ο Υπουργός Περιβαλλοντική Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης βρέθηκε σήμερα στην Κρήτη στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Συνόδου των ΦΟΔΣΑ στη Χερσόνησο ενώ στο περιθώριο αυτής δήλωσε ότι ο Περιφερειακός σχεδιασμός είναι αρκετά μπροστά, συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται βελτιώσεις οι οποίες θα γίνουν στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης τόνισε ότι είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος μπορεί να έχει εφαρμογή στην Κρήτη ενώ τα αποτελέσματα αυτού θα είναι εμφανή, αναφέροντας ότι πρέπει πρώτα τα έργα που έχουν αδειοδοτηθεί, να υλοποιηθούν.

Κατά την διάρκεια της Συνόδου ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτή η νέα λογική θα στηριχτεί σε μια διαφορετική φιλοσοφία, η οποία θα είναι ευθυγραμμισμένη με τα επιτυχημένα μοντέλα του εξωτερικού, με μικρότερες μονάδες αλλά και συμμετοχή των πολιτών.

Την ίδια ώρα οι δήμαρχοι εξέφρασαν την αγωνία τους παρά την πρόθεση τους να συμμετέχουν στο νέο σχεδιασμό, δια του Προέδρου της Κεντρική Ένωσης Δήμων ο οποίος μίλησε ανοιχτά για διεκδίκηση πόρων και χρηματοδοτήσεων που επιβάλλεται το κόστος τους να αναλάβει η Κυβέρνηση.

Παράλληλα παρά τις αντιδράσεις που είχαν δημιουργηθεί για την πρόθεση να μεταφερθούν στη Χερσόνησο τα απορρίμματα απο τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, ο υπουργός έδειξε ότι πρόκειται ειλημμένη απόφαση με προσωρινό χαρακτήρα, για να αποφευχθούν τα πρόστιμα ενώ ο δήμαρχος επανέλαβε ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση