HomeΚΡΗΤΗΟύτε μέρα δεν μειώθηκε η ποινή των κατηγορουμένων για το φονικό στο Βενεράτο

Ούτε μέρα δεν μειώθηκε η ποινή των κατηγορουμένων για το φονικό στο Βενεράτο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε μέρα δεν μειώθηκε η ποινή των τριών Σύρων που καταδικάστηκαν εκ νέου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την δολοφονία του 98χρονου Γιώωργου Θεοδωρουλάκη στο Βενεράτο Ηρακλείου.

Σήμερα ο φρικτός θάνατος του 98χρονου αναβίωσε καθώς εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση με το δικαστήριο όμως να καταδικάζει εκ νέου τους τρεις δράστες διατηρώντας μάλιστα και τις ποινές τους.

Οι ποινές

Στον 29χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και ποινή κάθειρξης 15 έτη και 3 μήνες για τις κατηγορίες της ληστείας και της οπλοκατοχής.

Στον 23χρονο κατηγορούμενοι επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 έτη και 2 μήνες για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Στον 37χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 έτη και 9 μήνες για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, ληστείας και οπλοκατοχής.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε και τέταρτος κατηγορούμενος ο οποίος όμως πέθανε μέσα στην φυλακή την ώρα που εξέτιε την ποινή κάθειρξής του.

Η υπόθεση

Η τραγική αυτή υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 25 Μαΐου του 2011. Τότε οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι είχαν πληροφορίες ότι ο 98χρονος είχε στην κατοχή του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (περί τα 50.000 ευρώ) κρυμμένο μέσα στο σπίτι του.

Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας εισέβαλαν στο σπίτι του και αφού τον έδεσαν χειροπόδαρα, του έκλεισαν το στόμα με κάποιο ύφασμα που βρήκαν στο σπίτι.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 98χρονος να πεθάνει από ασφυξία ενώ οι δράστες δεν βρήκαν ποτέ τα χρήματα που είχαν πληροφορηθεί ότι είχε ο άτυχος άνδρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση