HomeΚΡΗΤΗΒ. Λαμπρινός: Προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών

Β. Λαμπρινός: Προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση σεισμού είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ.Γ. Χαρωνίτη, μέλη της Διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου και Αντιδημάρχους ,με στόχο την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΤΕΕ/ΤΑΚ.Δήμου και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για την αντισεισμική θωράκιση των Σχολικών μονάδων του Δήμου.

DSCN2849

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα το Σεπτέμβριο του 2014», επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, «προχωρήσαμε σε αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών συγκροτημάτων του Ηρακλείου».

Στη συνέχεια συντάχθηκε τεχνική έκθεση μετά από μακροσκοπικό  τεχνικό έλεγχο που διενεργήθηκε για κάθε σχολείο από τις υπηρεσίες του Δήμου ενώ σταδιακά η Πολεοδομία εκδίδει και τις απαραίτητες άδειες για τα σχολικά κτίρια στα οποία δεν είχαν εκδοθεί.

DSCN2850

Θεωρούμε λοιπόν καθοριστικής σημασίας, συνέχισε ο κ. Λαμπρινός, απαραίτητη την ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς, κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους και στη συνέχεια σε όλους τους δημότες του Ηρακλείου.

Σε αυτή τη προσπάθεια, υπογράμμισε , θα βοηθήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο το οποίο από το Σεπτέμβριο αρχικά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση δηλ Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα ξεκινήσει ένα ενημερωτικό κύκλο ημερίδων.

DSCN2854

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γιάννης Χαρωνίτης δήλωσε ότι το Επιμελητήριο συνεργάζεται με το Δήμο και σε αυτό το θέμα με τη διοργάνωση  ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων σε πρώτη φάση στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης, τόνισε ότι, τα σχολικά κτίρια στο Δήμο Ηρακλείου είναι ασφαλή και έχουν επάρκεια και όπου χρειάζονται οι απαραίτητες βελτιώσεις το ΤΕΕ θα βοηθήσει με την τεχνογνωσία του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. κ Π. Ινιωτάκης, Γ. Αναστασάκης, Μ. Καναβάκη,ο εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Μ. Παττακός, το μέλος της Διοικούσας του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ.Κ. Χαμηλοθώρης, και η Δ/ντρια της Πολεοδομίας κ.Μ.Φραγκιαδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση