HomeΚΡΗΤΗΑπο 22 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς

Απο 22 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων γνωστοποιούνται τα ακόλουθα στοιχεία σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων και τις προϋποθέσεις για τις εγγραφές – επανεγγραφές για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

1. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς Σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ είναι 22-6-2015 έως 10-7-2015
2. Ο ΔΟΚΟΙΠΠ προτίθεται να εντάξει Παιδικούς Σταθμούς στο ΕΣΠΑ.
3. Τα προσωρινά αποτελέσματα εισαγωγής στους Π.Σ. θα βγουν τον Αύγουστο και για τα παιδιά που θα έχουν επιλεγεί θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στο κινητό των γονέων.
4. Τα δικαιολογητικά των εισακτέων νηπίων και βρεφών, που αποδεικνύουν την μοριοδότηση, θα αποσταλούν ταχυδρομικά στη δ/νση: ΔΟΚΟΙΠΠ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΥΔΩΝΙΑΣ 29, μετά την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Με σχετική ανακοίνωση θα δοθούν ημερομηνίες κατά τις οποίες θα αποσταλούν για έλεγχο από την υπηρεσία μας.
(Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. ΔΙΑΔΙΠΥΔ/ ΤΣΠΕΑΔ Φ.15/οικ.13033/5-5-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο έχει αναρτηθεί με αριθμό ΑΔΑ: ΨΡ6Φ465ΦΘΕ-ΥΚΨ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες για δειγματοληπτικό έλεγχο των υποβληθέντων φωτοαντιγράφων)
5. Ο Παιδικός Σταθμός Γ΄-ΣΤ΄ που βρίσκεται στην περιοχή των Λενταριανών λόγω ανακατασκευής και συντήρησης του κτιρίου για ένα διάστημα δεν θα λειτουργήσει στο συγκεκριμένο κτίριο. Μετά το πέρας των εργασιών ο σταθμός θα λειτουργήσει στο ανακατασκευασμένο κτίριο. Τα νήπια το διάστημα της συντήρησης του κτιρίου θα φιλοξενηθούν σε άλλους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού μας.
6. Μέχρι 10-7-2015 θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί οι τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες σε αντίθετη περίπτωση οι αιτήσεις επανεγγραφής θα στερούνται των συγκεκριμένων μορίων βάση της 53/2015 απόφασης του Δ.Σ του ΔΟΚΟΙΠΠ.
7. Επανεγγραφές εννοούνται για τον σταθμό που ήδη φοιτούν τα νήπια
8. Το σύστημα υποβολής των αιτήσεων θα υπάρχει στη σελίδα του Δήμου Χανίων www.chania .gr θα ανοίξει στις 22-6-2015 και θα κλείσει 10-7-2015.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ

1. Τα νήπια να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 έτη στις 31 Αυγούστου 2015 δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 1/1/2011 έως 28/2/2013, να αυτοεξυπηρετούνται και να μην φορούν πάνες σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πλήρης έλεγχος δίδεται χρονικό περιθώριο μέχρι ένα μήνα.
2. Τα βρέφη να έχουν συμπληρώσει στις 31 Αυγούστου 2015 τους 18 μήνες δηλαδή να έχουν γεννηθεί το αργότερο μέχρι 28/2/2014, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Αίτηση
Ληξιαρχική πράξη ή πιστοποιητικό γέννησης, από το οποίο προκύπτει η ηλικία του παιδιού.
Ιατρική βεβαίωση για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού και τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και φωτοτυπία του ατομικού βιβλιαρίου υγείας του.
Για γονείς εργαζόμενους :
Α) Δημόσιοι υπάλληλοι
– Βεβαίωση εργασίας με ημερομηνία έκδοσης υποχρεωτικά μεταγενέστερη της ανακοίνωσης από την οποία να προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα και το είδος της απασχόλησης (πλήρης αορίστου χρόνου, πλήρης ορισμένου χρόνου, μερική ορισμένου ή αορίστου)
Β) Ιδιωτικοί υπάλληλοι
– Βεβαίωση εργασίας με ημερομηνία έκδοσης υποχρεωτικά μεταγενέστερη της ανακοίνωσης από την οποία να προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα και το είδος της (πλήρης ορισμένου χρόνου, πλήρης αορίστου χρόνου, μερική ορισμένου ή αορίστου, περιστασιακή με εργόσημο ή ένσημο)
– Μηχανογραφημένη κατάσταση ενσήμων του τελευταίου έτους από το ΙΚΑ υποχρεωτικά μεταγενέστερη της ανακοίνωσης
– Αντίγραφο του εργόσημου μαζί με την απόδειξη κατάθεσης της τράπεζας τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον 5 μηνών
– Σε περίπτωση αυτασφάλισης ένσημα που να την αποδεικνύουν
Γονείς που έχουν προσληφθεί το τελευταίο τρίμηνο θα πρέπει να καταθέσουν το έντυπο Ε3 του ΟΑΕΔ (αναγγελία πρόσληψης) στην οποία παρουσιάζεται η ημερομηνία έναρξης απασχόλησης το είδος εργασίας και το χρονικό διάστημα απασχόλησης, υπογεγραμμένο και με σφραγίδα της επιχείρησης. Όμως μέχρι 1-9-2015 και το αργότερο μέχρι 31-12-2015 θα πρέπει να έχει κατατεθεί στον Οργανισμό η μηχανογραφημένη κατάσταση ενσήμων του ΙΚΑ.
Γ) Ελεύθεροι επαγγελματίες
– Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένος
– Αντίγραφο του Ε3
Δ) Αγρότες
– Βεβαίωση ασφάλισης από τον ΟΓΑ με ημερομηνία έκδοσης τελευταίου έτους ή ασφαλιστική ενημερότητα
– Να δηλώνουν εισόδημα από τις γεωργικές επιχειρήσεις πάνω από 5.000,00 ευρώ
– Να έχουν αγροτική περιουσία στο όνομά τους
– Αν είναι διαχειριστές αγροτικών εκτάσεων με ενοίκιο να έχει δηλωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ
– Αν εργάζονται ως εργάτες σε αγροτικές εργασίες θα πρέπει να καταθέσουν :
1. Βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα
2. Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 όπου θα δηλώνετε από τον εργοδότη η ημερομηνία έναρξης απασχόλησης και το χρονικό διάστημα
3. Το Ε9 του εργοδότη από το οποίο να προκύπτει η απασχόληση εργάτη για τουλάχιστον 150 ημερομίσθια.
Ε) Εργαζόμενοι ή απασχολούμενοι σε οικογενειακή επιχείρηση του/της συζύγου ή των γονέων χωρίς ασφάλιση
– Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα αναγράφεται το ωράριο εργασίας, τα καθήκοντα και να είναι υπογεγραμμένη και να έχει σφραγίδα της επιχείρησης
-Αν στη φορολογική δήλωση δεν παρουσιάζονται εισοδήματα του/της απασχολούμενου/ης θα προστίθεται στο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα το ετήσιο εισόδημα του ανειδίκευτου εργάτη (7.000,00€).

5. Άνεργοι γονείς
– Απαιτείται δελτίο ανεργίας το οποίο να έχει εκδοθεί το λιγότερο ένα μήνα πριν την δημοσίευση της ανακοίνωσης
– Για απολυμένους μετά την ανακοίνωση χρειάζεται το δελτίο ανεργίας και το αντίστοιχο αποδεικτικό έγγραφο απόλυσης ή αντίγραφο σύμβασης ή αναγγελίας πρόσληψης
6. Γονείς αλλοδαποί
– Άδεια παραμονής σε ισχύ, αν έχει λήξει απαιτείται η τελευταία άδεια και αίτηση ανανέωσής της συνοδευμένη από βεβαίωση αρμόδιου φορέα ότι έχει κατατεθεί
– Ο κάθε γονέας να έχει τουλάχιστον 150 ημερομίσθια το χρόνο (από 1/6/2014 έως σήμερα)
7. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
– Κατατίθεται από όλους τους γονείς και θα πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ τρεις μήνες πριν την ανακοίνωση ή μετάφρασή του αν δεν είναι στην ελληνική γλώσσα. Σε περίπτωση που η χώρα καταγωγής δεν εκδίδει έγγραφο οικογενειακής κατάστασης θα πρέπει να κατατεθεί οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί την οικογενειακή κατάσταση και να υπάρχει επίσημη μετάφραση.
Α) Για μονογονεικές οικογένειες ή άγαμες μητέρες ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού εάν το παιδί και η οικογενειακή κατάσταση δεν προκύπτουν από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που υποβάλλεται
Β) Για παιδί ορφανό ληξιαρχική πράξη θανάτου του γονέα αν αυτό δεν προκύπτει από το κατατεθειμένο έγγραφο οικογενειακής κατάστασης.
Γ) Για διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς αντίγραφο διαζευκτηρίου ή αίτηση διαζυγίου και βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της ΔΟΥ που αποδεικνύει την διάσταση καθώς και δικαστική απόφαση επιμέλειας του παιδιού.
Δ) Για γονείς φοιτητές ή φαντάρους βεβαίωση της σχολής φοίτησης ή βεβαίωση από το στρατό.
Ε) Για γονείς οι οποίοι μένουν σε διαφορετικές πόλεις απόστασης πάνω από 100 χλμ. φωτοτυπία του μισθωτηρίου και των δύο γονέων ή λογαριασμός ΔΕΗ – ΟΤΕ – Κινητής Τηλεφωνίας.
ΣΤ) Για οικογένεια με οποιοδήποτε μέλος της ΑμεΑ ( πατέρας – μητέρα ­- παιδιά ) πάνω από 67% απαιτείται βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής .
8. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος και Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα δηλώνετε ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στο Ε9 και Ε3 είναι αληθή (για όσους καταθέτουν) . Έγγαμες μητέρες που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να υποβάλλουν το εκκαθαριστικό σημείωμα τόσο το δικό τους όσο και του συζύγου. Αν όμως εμπίπτουν σε περιπτώσεις που ο νόμος προβλέπει υποβολή χωριστής φορολογικής δήλωσης τότε θα πρέπει να κατατεθεί και το αντίστοιχο δικαιολογητικό που το επιτρέπει (π.χ. λόγω διακοπής συμβίωσης, όταν ο ένας εκ των δύο είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση).
9. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας η οποία θα αποδεικνύεται με την κατάθεση λογαριασμού κοινής ωφέλειας ή μισθωτηρίου συμβολαίου ή κινητής τηλεφωνίας
10. Σε περίπτωση που η οικογένεια έχει δάνειο πρώτης κατοικίας χρειάζεται βεβαίωση από το φορέα που της έχει χορηγηθεί

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση