HomeΚΡΗΤΗΟ Β. Κεγκέρογλου για τα κοινωνικά προγράμματα

Ο Β. Κεγκέρογλου για τα κοινωνικά προγράμματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε  στην υλοποίηση του προγράμματος «Ένταξη και επανένταξη» για 1200 άστεγους, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου  επισημαίνει για τα κοινωνικά προγράμματα:

«Η κυρία Φωτίου επιτέλους μετά από 5 μήνες καθυστέρησης, υπέγραψε την καταβολή των χρημάτων στους φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Ένταξη και Επανένταξη» για 1200 άστεγους.

Και αντί να απολογηθεί για την τεράστια αυτή καθυστέρηση, προτίμησε την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», μιλώντας για καθυστέρηση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η αλήθεια για το «Στέγαση και Επανένταξη»

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» για 1200 άστεγους δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 από τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και το ΕΙΕΑΔ για τη στήριξη των αστέγων, με χρηματοδότηση από το Κοινωνικό Μέρισμα.

Τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο μετά την προκήρυξη και την αξιολόγηση του Προγράμματος έγινε η τελική επιλογή των φορέων που θα το υλοποιήσουν και υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις.

Οι φορείς υλοποίησης είχαν υποχρέωση, όπως και το έπραξαν, να υποβάλλουν μέχρι τέλους του έτους τελικό σχέδιο και η υλοποίηση του προγράμματος ώστε αυτό να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015.

Ποιος ήταν «εν υπνώσει» όπως είπε η κ. Φωτίου 5 μήνες τώρα;

Αφού ταλαντεύτηκε ανάμεσα στην κατάργηση του προγράμματος και την απαξίωση του, επιλέχθηκε τελικά η μετάθεση της έναρξης του προκειμένου να παρουσιαστεί ως νέα προσπάθεια.

Όμως η κ. Φωτίου δεν αρκέστηκε σ’ αυτά, αλλά μίλησε και για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους «που βρίσκεται εν υπνώσει και αυτό», όπως είπε απαντώντας στο Βουλευτή του «Ποταμιού» Σπύρο Λυκούδη.

Η αλήθεια για το ΤΕΒΑ

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική Βοήθεια και βασική υλική συνδρομή» υποβλήθηκε στο ΤΕΒΑ από το Υπουργείο Εργασίας στις 12 Σεπτεμβρίου 2014;

Στις 15 Δεκεμβρίου 2014 και μετά από τη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκρίθηκε το πρόγραμμα με προϋπολογισμό 330 εκ. για τη στήριξη των απόρων.

Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν πριν τα Χριστούγεννα (23 Δεκέμβρη), σε λογαριασμό του ΕΙΕΑΔ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Όπως γνωρίζουν οι πάντες, η νέα κυβέρνηση ανέλαβε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και μάλλον κάποιοι από τότε και μετά «είναι εν υπνώσει» για 5 μήνες.

Η κυρία Φωτίου όμως είναι τυχερή. Για πολύ καιρό θα έχει την ευκαιρία να βάζει την υπογραφή της σε προγράμματα που δημιουργήθηκαν επί Υφυπουργίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η αλήθεια για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Θα πληρωθούν επιτέλους οι δικαιούχοι της πιλοτικής εφαρμογής στους 13 Δήμους;

Θα υλοποιηθεί η Δράση: «Εργασιακή Επανένταξη των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» που χρηματοδοτείται με 20 εκ. για το πιλοτικό πρόγραμμα;

Θα ξεκινήσει η Εφαρμογή του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» 1η Ιουλίου σε όλη τη χώρα όπως είχε προβλεφθεί;

Η αλήθεια για τη μετακίνηση ΑμεΑ

Είμαστε στον Ιούνιο του 2015 και δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι συμβάσεις με τους συγκοινωνιακούς φορείς για τη μεταφορά των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για το έτος 2015.

Νέες κάρτες για τη μετακίνηση των ΑμεΑ δεν χορηγούνται. Ποιος είναι «εν υπνώσει»;

Η αλήθεια για τις δομές αντιμετώπισης της Φτώχειας

Παρά τις διαβεβαιώσεις, 1112 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, ενώ πολλοί από αυτούς παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Τελικά η κυβέρνηση, έχει τη βούληση  να συνεχίσει τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών, τη λειτουργία των Κέντρων Ημέρας για τη στήριξη των αστέγων  ή θα τα αντικαταστήσει με Van και πλυστικές μηχανές;

Θέλει τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, Φαρμακεία κλπ; Τελικά θέλει τη συνέχιση υλοποίησης του Κοινωνικού Έργου ή απλώς θέλει να αλλάξει τους φορείς που θα υλοποιούν με «νέους παίχτες»;

Διαφήμιση
Διαφήμιση