HomeΚΡΗΤΗΣτο Δημοτικό Γυμναστήριο διανυκτέρευσαν οι 263 μετανάστες – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δουλεμπόρων

Στο Δημοτικό Γυμναστήριο διανυκτέρευσαν οι 263 μετανάστες – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δουλεμπόρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής Χανίων διανυκτέρευσαν οι 263 ψυχές που περισυλλέχθηκαν χθες το πρωί από εμπορικό πλοίο νοτιοδυτικά της Κρήτης (δείτε εδώ).

Οι οικονομικοί μετανάστες, η προέλευση των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες είναι απο διάφορες χώρες της Αφρικής και της Συρίας, αναμένεται να φιλοξενηθούν στο γυμναστήριο μέχρι να πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων τους και αργότερα να αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost μέχρι την αναχώρηση των μεταναστών αναστέλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, που πραγματοποιούνταν στο Γυμναστήριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το βράδυ της Τρίτης δύσκολες ώρες έζησαν 263 μετανάστες καθώς το πλοιάριο στο επέβαιναν, 45 ναυτικά μίλια νότια της Παλαιόχωρας, άρχισε να βάζει νερά με αποτέλεσμα η ζωή τους να βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο.

Ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιόχωρας ενημερώθηκε για το σήμα SOS και αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών και τη μεταφορά τους στη στεριά.

Τους μετανάστες περισυνέλεξε εμπορικό πλοίο και πλωτά σκάφη του Λιμενικού και τους μετέφερε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και από ‘κει με λεωφορείο στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού για την παροχή των πρώτων βοηθειών ενώ στο νοσοκομείο χρειάστηκε να μεταφερθεί κυρίως για προληπτικούς λόγους μια γυναίκα που αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

Ήδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί από πού έρχονταν οι μετανάστες αλλά και ποιοι είναι οι δουλέμποροι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση