HomeΚΡΗΤΗΑνακοινώθηκαν οι πρώτοι ομιλητές του TEDxAnogeia

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι ομιλητές του TEDxAnogeia

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Toυς πρώτους 2 ομιλητές ανακοίνωσε το ΤΕDxAnogeia που θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου στα Ανώγεια της Κρήτης.

Πρόκειται για τον Ομότιμο Καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννη Παπαμαστοράκη και τον ψυχίατρο Δημήτρη Παπαδημητριάδη.

papadimitriadis_16-8 PAPADOMASTORAKIS-16-8

Ο Γιάννης Παπαμαστοράκης εμπνευστής του, σημαντικότερου αστεροσκοπείου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτό του Σκίνακα, θα μιλήσει για το χρονικό της ίδρυσης του και για την δυσκολίες που έχει δρόμος μέχρι την κορυφή. Κυριολεκτικά για την κορυφή, στην περίπτωση του. http://www.tedxanogeia.com/blog/yiannis-papamastorakis

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, διακεκριμένος ψυχιάτρος και ακτιβιστής θα μιλήσει για την για την ψυχοπαθολογία της κορυφής: Τι σημαίνει επιδίωξη της επιτυχίας με ψυχικούς όρους; Ποιες δυνάμεις κινητοποιούν το κυνήγι της διάκρισης και ποιο είναι το κόστος της καταξίωσης; http://www.tedxanogeia.com/blog/dimitris-papadimitriadis

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η πρώτη παράλληλη δράση του συνεδρίου, που θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης! Μόλις πέσει η νύχτα στον Υάκινθο, θα αρχίσει η αστροπαρατήρηση!

Τα τηλεσκόπια του συλλόγου, που θα έχουν στηθεί σε ένα σχετικά σκοτεινό σημείο, θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες, να παρατηρήσουμε τον νυχτερινό ουρανό και να δουν άστρα, πλανήτες και γαλαξίες που δεν θα ήταν δυνατό να παρατηρηθούν από τον γεμάτο φωτορύπανση, αστικό ουρανό!

http://www.tedxanogeia.com/blog/sfak

Διαφήμιση
Διαφήμιση