HomeΚΡΗΤΗΗ απάντηση της 7ης ΥΠΕ για το «λουκέτο’ σε 7 Περιφερειακά Ιατρεία του Μυλοποτάμου

Η απάντηση της 7ης ΥΠΕ για το «λουκέτο’ σε 7 Περιφερειακά Ιατρεία του Μυλοποτάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται ότι έχει μπει «λουκέτο» στα 7 Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι.) του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών δηλώνει τα ακόλουθα :
Το Κ.Υ. Περάματος αντιμετωπίζει, όπως κι όλες οι δομές υγείας στην επικράτεια, οξύ πρόβλημα έλλειψης ιατρικού και άλλου προσωπικού, το οποίο επιδεινώθηκε με τη λήξη της θητείας των αγροτικών ιατρών.
Παρόλα αυτά, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων γίνεται ό, τι είναι δυνατόν για την πληρέστερη υγειονομική κάλυψη της περιοχής.
Τον προηγούμενο μήνα με απόφαση του Διευθυντή του Κ.Υ. Περάματος, προκειμένου να μην διαταραχτεί η λειτουργία του και μέχρι να αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι αγροτικοί ιατροί, μετακινήθηκαν στο Κ.Υ. όλοι οι γιατροί των Π.Ι.
Στη συνέχεια η Δ.Υ.ΠΕ ,με έγγραφό της ζήτησε την κατ’ ελάχιστον ιατρική κάλυψη άπαξ μηνιαίως των εδρών των Π.Ι. της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.
Είναι προφανές ότι η μείωση στην συχνότητα κάλυψης των Π.Ι. είναι προσωρινή και σε καμία περίπτωση δε συνιστά κατάργηση αυτών.
Οι διορισμοί 3 αγροτικών ιατρών έχουν ήδη αποσταλεί στους αποδέκτες τους και αναμένεται η τοποθέτησή τους εντός του Ιουνίου.
Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι σε συνθήκες κατάρρευσης του συστήματος υγείας, λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών λιτότητας των τελευταίων ετών, η κατ’ ελάχιστο όριο ασφαλής λειτουργία των υγειονομικών δομών γίνεται εφικτή χάρη στις καθημερινές υπερβάσεις του προσωπικού τους που τις κρατάει όρθιες, όντας επαγγελματικά εξουθενωμένο.
Είναι σαφές ότι σε αυτήν την προσπάθεια και μέχρι την ανάσχεση της υγειονομικής κατάπτωσης είναι απαραίτητη εκτός από την κατανόηση και η ενεργός στήριξη των τοπικών κοινωνιών με την ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση