HomeΚΡΗΤΗΈνταση στην εκδήλωση για την παιδεία στα Χανιά – Ματαιώθηκε η διοργάνωση

Ένταση στην εκδήλωση για την παιδεία στα Χανιά – Ματαιώθηκε η διοργάνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για απόψε εκδήλωση της ομάδας «Παιδεία 2015» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, λόγω της έντασης που προκλήθηκε νωρίτερα, μεταξύ διοργανωτών και συμμετεχόντων και ομάδας φοιτητών που διαδήλωνε ενάντια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

«Κόκκινο πανί» για τους διαδηλωτές υπήρξε η παρουσία της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία θα ήταν μία από τις κεντρικές ομιλήτριες. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να εκφραστεί η αντίθεση πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και πολιτικών φορέων στο νομοσχέδιο Μπαλτά για την παιδεία, και ιδιαίτερα για την ανώτατη εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι η αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο χθες, ολοκληρώθηκε χωρίς εντάσεις παρά το γεγονός ότι ήταν έντονη η παρουσία διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές, φοιτητές στη συντριπτική τους πλειονότητα, αφού πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, φαίνεται πως ήρθαν σε φραστική αντιπαράθεση με φοιτητές της ΔΑΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης που βρίσκονταν στο χώρο. Στη συνέχεια εισήλθαν στο εσωτερικό της αίθουσας και ανήρτησαν πανό. Το αποτέλεσμα της έντασης που προκλήθηκε ήταν να ματαιωθεί η εκδήλωση από την επιτροπή Χανίων της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015».

Στη φωτό, στιγμιότυπο από την αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση