HomeΚΡΗΤΗΣχεδόν 10.000 τουρίστες θα φτάσουν δια θαλάσσης, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου

Σχεδόν 10.000 τουρίστες θα φτάσουν δια θαλάσσης, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη αναμένεται να είναι και φέτος το καλοκαίρι η κίνηση των τουριστών στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς την εμφάνιση τους θα κάνουν πολλά πολυτελή κρουαζιερόπλοια.

 

Δυναμική φαίνεται ότι θα είναι η αρχή που θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου όσον αφορά τον τομέα της κρουαζιέρας καθώς συνολικά θα δέσουν 9 κρουαζιερόπλοια, απο τα οποία θα αποβιβαστούν 9.474 επιβάτες.

Οι τουρίστες θα έχουν την δυνατότητα για λίγες ώρες να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής αλλά και να κάνουν βόλτα στο κέντρο της πόλης τονώνοντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική αγορά.

Τα νούμερα είναι ικανοποιητικά όμως εμφανίζουν μια μικρή πτώση καθώς πέρυσι το ίδιο διάστημα στο Ηράκλειο δια θαλάσσης είχαν  φτάσει 12.530 τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα απο νωρίς το πρωί είχαν δέσει στο λιμάνι τρία κρουαζιερόπλοια και συγκεκριμένα πρόκειται για τα  Star Pride, Celestyal Odyssey και Celestyal Olympia τα οποία μετέφεραν 2.712 επισκέπτες.

Παρά τις προβλέψεις για την φετινή χρονιά όσον αφορά τον τουρισμό τα νούμερα για τον Μάιο ήταν απογοητευτικά για τους καταστηματάρχες αλλά και για τους ξενοδόχους οι οποίοι παραμένουν αισιόδοξοι, ευελπιστώντας ότι οι επόμενοι μήνες του καλοκαιριού θα κλείσουν με θετικό πρόσημο.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση