HomeΚΡΗΤΗΧωρίς ρεύμα είναι το Περιφερειακό Ιατρείο Βενεράτου

Χωρίς ρεύμα είναι το Περιφερειακό Ιατρείο Βενεράτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς ρεύμα είναι το Περιφερειακό Ιατρείο του Βενεράτου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει παρόλο που όλα φαίνεται έτοιμο να υποδεχτεί τους ασθενείς.

Το έργο, ενώ κατασκευάστηκε, ενώ «κόλλησε» στον τεχνικό έλεγχο. Οι ελεγκτές φαίνεται ότι δεν έχουν συντάξει την τεχνική έκθεση, η οποία στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στην Πολεοδομία για τη θεώρηση της άδειας οικοδομής, ώστε να ηλεκτροδοτηθεί το κτίριο.

Η ανέγερση του έχει ολοκληρωθεί εδώ και 8 μήνες ενώ συνολικά είχε προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, το οποίο ποσό στο διαγωνισμό ανάθεσης κατέβηκε στις 80.669,73 ευρώ.

Το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Βενεράτου είναι διθέσιο και μπορεί να λειτουργήσει με τον παλιό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Διαθέτει αίθουσα αναμονής, εξεταστήριο, διαμονή γιατρού και τουαλέτες και για ΑμεΑ, ενώ θα συνεχίσει να εξυπηρετεί, πέρα από το Βενεράτο, τα δημοτικά διαμερίσματα Αυγενικής, Κερασίων και Σίβας.

Προβλήματα όμως αντιμετωπίζει ακόμα ένα Περιφερειακό Ιατρείο, αυτό του  Μακρύ Γιαλού, καθώς ενώ έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την πολεοδομική άδεια δεν έχουν μπει τα χρήματα προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.

Τη στήριξή του για το έργο έχει εκφράσει πρόσφατα ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Ηγουμενίδης ενώ πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα στηρίξει την ευρύτερη περιοχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση