HomeΚΡΗΤΗΗ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Κρήτης ευχαριστεί για τα Κέντρα ΑμεΑ και τα ΚΗΦΗ

Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Κρήτης ευχαριστεί για τα Κέντρα ΑμεΑ και τα ΚΗΦΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναφορικά με το πρόβλημα χρηματοδότησης που έχει προκύψει για τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, πραγματοποιήθηκε, όπως είχε συναποφασιστεί στην Παγκρήτια Σύσκεψη του Δικτύου Κοινωνικής Πολιτικής Αυτοδιοικήσεων Κρήτης «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Κρήτης», συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων του Ν. Ηρακλείου με την Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θεανώ Φωτίου την Τετάρτη 27 Μαΐου 9.30 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Αναπληρωτής Υπουργός ξεκαθάρισε ότι η χρηματοδότηση των δομών είναι εξασφαλισμένη, καθώς ήδη έχει διαβιβαστεί στο Υπ. Εσωτερικών το απαραίτητο ποσό για την πληρωμή των δικαιούχων και την συνέχιση του προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) και δεν χρειάζεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει εκ νέου το χρηματοδοτικό Πλαίσιο, μετά και την ψήφιση της τροπολογίας για τα Κ.Η.Φ.Η. και ΚΔΗΦ. ΑμεΑ, όπως συμπεριλήφθηκε στο άρθρο 35 του Ν.4325/2015.

Η «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Κρήτης» ευχαριστεί τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους και ιδιαίτερα τους κους Βαρδάκη, Κριτσωτάκη, Δαμαβολίτη, Κεγκέρογλου, Αυγενάκη και Δανέλλη, που πρωτοστάτησαν τόσο στην νομοτεχνική βελτίωση της τροπολογίας όσο και στην μετέπειτα διεκδίκηση. Να ευχαριστήσουμε τέλος, τους εκπροσώπους των Φορέων υλοποίησης ΚΔΗΦ ΑμεΑ της Κρήτης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) για την καταλυτική συμβολή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση