HomeΚΡΗΤΗΑυξάνονται οι επιθέσεις αδέσποτων στους πολίτες

Αυξάνονται οι επιθέσεις αδέσποτων στους πολίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιθετική συμπεριφορά έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα μερικά απο τα αδέσποτα που βρίσκονται στους δρόμους του Ηρακλείου καθώς έχουν δημιουργήσει αγέλες σκορπίζοντας τον φόβο στους κατοίκους περιοχών όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο.

Χθες καταγράφηκαν τρεις περιπτώσεις όπου πολίτες αναγκάστηκαν να μεταβούν στο νοσοκομείο μετά απο επίθεση σκυλιών στην περιοχή της Λοφούπολης, της Λεωφόρου Δημοκρατίας, αλλά και στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου.

Εργαζόμενος Περισυλλογής Αδέσποτων του Δήμου Ηρακλείου επιβεβαιώνει ότι τα περιστατικά έχουν αυξηθεί ενώ οι ίδιοι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης μίλησε για μια κατάσταση που είναι πλέον εκτός ελέγχου, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όσους εγκαταλείπουν τους τετράποδους φίλους τους στον δρόμο.

Το μόνο μέτρο που μπορεί να ενεργοποιήσει η δημοτική αρχή,  είναι η θανάτωση των ζώων που επιτίθενται σε ανθρώπους όπως προβλέπει και ο σχετικός κανονισμός, εφόσον δεν υπάρξει υιοθεσία απο κάποια αρμόδια οργάνωση ή απο κάποιο φιλόζωο πολίτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση