HomeΚΡΗΤΗΤη Μάχη της Κρήτης τίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Τη Μάχη της Κρήτης τίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το παρών στον εορτασμό της επετείου των 74 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως “ο ηρωισμός των παππούδων μας δεν πρέπει να ξεχνιέται. Αντίστροφα σε μία εποχή κρίσης- όπως η σημερινή – είναι καλό να θυμόμαστε τα σημαντικά επιτεύγματα των ανθρώπων που μας γέννησαν.”

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Μάλεμε Χανίων αντί για στεφάνι κατατέθηκαν 50 ευρώ στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου.

maxi kritis1

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε την ευκαιρία μετά το τέλος της εκδήλωσης να μιλήσει με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων αλλά και με πολίτες που παραβρέθηκαν στο Μάλεμε.

Λίγο πριν ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Κωνσταντίνος Ζορμπάς. Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος και ο Σταύρος Θεοδωράκης αντάλλαξαν απόψεις τόσο για τις δραστηριότητες της Μητρόπολης όσο και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαρχίες Κισσάμου και Σελίνου.

Tόσο στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης όσο και στην συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο, τον Σταύρο Θεοδωράκης συνόδευε ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

maxi kritis2

Σε τοποθέτησή του μετά το τέλος της εκδήλωσης στο Μάλεμε ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε:

«Ο ηρωισμός των παππούδων μας δεν πρέπει να ξεχνιέται. Αντίστροφα σε μία εποχή κρίσης- όπως η σημερινή -είναι καλό να θυμόμαστε τα σημαντικά επιτεύγματα των ανθρώπων που μας γέννησαν. Με πολύ χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση από τον Δήμαρχο τού Πλατανιά να είμαι σε αυτή την εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης. Δεν πιστεύουμε στις εκδηλώσεις επειδή απλώς το λέει το ημερολόγιο, πιστεύουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις ότι μπορούν να είναι φάροι που να φωτίζουν λίγο την προσπάθειά μας για μια ακόμη καλύτερη πατρίδα. Και θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα, που πρέπει να το λάβουν υπόψη τους κάποιοι. Είδατε τις σημαίες των συμμάχων μας. Οι Έλληνες μπόρεσαν να μεγαλουργήσουν, μπορούσαν πάντα να καταφέρουν το αδύνατο έχοντας τη συμπαράσταση κάποιων συμμάχων, εξασφάλιζαν δηλαδή μεγάλες συμμαχίες για να μπορούν να προχωρούν και αυτό είναι το μήνυμα για τη σημερινή εποχή. Χωρίς συμμάχους η χώρα μας δε μπορεί να πάει πουθενά. Και κάτι ακόμα, στα χώματα της Κρήτης έχουν θαφτεί και οι αντίπαλοι σ’ εκείνον τον ολέθριο πόλεμο του ‘40 και αυτό είναι ένα άλλο μήνυμα πώς αισθάνεται και πώς εννοεί τον ηρωισμό ο Κρητικός».

maxi kritis3

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη θέση του Ποταμιού αναφορικά με το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου Πλατανιά για παραχώρηση στην τοπική αυτοδιοίκηση του τοπικού αεροδρομίου, ο κ. Θεοδωράκης είπε:

«Είναι παλιό και γνωστό και σ’ εμάς το αίτημα. Θεωρούμε ότι ο Δήμος πρέπει να έχει λόγο στην αξιοποίηση της περιοχής. Ένα τμήμα της περιοχής βέβαια θα πάει σε δραστηριότητες που ο Δήμος θα αποφασίσει αλλά σε κάθε περίπτωση η αξιοποίηση αυτής της τεράστιας έκτασης δε μπορεί να γίνει ερήμην του Δήμου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση