HomeΚΡΗΤΗΘεοδωράκης στα Χανιά: «Το Ποτάμι θα συγκρουστεί με τα παλαιοκομματικά συστήματα»

Θεοδωράκης στα Χανιά: «Το Ποτάμι θα συγκρουστεί με τα παλαιοκομματικά συστήματα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντίθεσή του στο παλιό σύστημα που συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα εξέφρασε από τα Χανιά όπου βρίσκεται, το τελευταίο διήμερο, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ερωτώμενος από Χανιώτες δημοσιογράφους, για το ενδεχόμενο το Ποτάμι να κατέβει στις εκλογές σε συνεργασία με άλλα κόμματα, δήλωσε:

«Κατανοώ την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να πακετάρει όλους μαζί τους αντιπάλους του. Όμως το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να συγκρουσθεί με το παλιό και όχι για να το αγκαλιάσει. Η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και όχι μεγάλα παζάρια και μεγάλους συνεταιρισμούς. Το Ποτάμι δεν θα γίνει σανίδα σωτηρίας για όσους έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Ο κομματισμός, το πελατειακό κράτος, η αναξιοκρατία, τα «ντιλ» με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες, η πολιτική δηλαδή που συνεχίζει και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μέσα στους δικούς μας στόχους. Οπότε ας ανησυχούν. Στις εκλογές θα κατέβουμε μόνοι μας, ενισχυμένοι με όλους αυτούς που καθημερινά απογοητεύονται από μια πολιτική που μόνο προοδευτική δεν είναι».

Στο ερώτημα αν το Ποτάμι επιμένει ότι θα ψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει ο κ.Τσίπρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

«Το Ποτάμι δεν έχει συνιστώσες και ως εκ τούτου δεν έχω τα προβλήματα που έχει ο κ.Τσίπρας. Η δική μας απόφαση είναι ομόφωνη. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Θα ψηφίσουμε μια συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη και αμέσως μετά θα δώσουμε τη μάχη για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Βέβαια εδώ είναι το μεγάλο κενό καθότι οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί που συστεγάζονται σήμερα στην κυβέρνηση δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις προς όφελος των πολλών. Το γεγονός αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον και οι φιλοευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αρχίσει να νιώθουν μια αφόρητη μοναξιά. Ελπίζω μόνο στο τέλος της ημέρας να μην γίνουν οι κομπάρσοι σε ένα έργο καταστροφής που θα συνυπογράφουν ιδεοληπτικοί αναχρoνιστές και γραφικοί ψεκασμένοι».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση