HomeΚΡΗΤΗΗ πρέσβειρα της Σουηδίας στην… Λότζια

Η πρέσβειρα της Σουηδίας στην… Λότζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα κ. Charlotte Wrangberg στα πλαίσια της επίσκεψής της στη Κρήτη.

Η πρέσβειρα συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Βασίλη Λαμπρινό παρουσία του Πρόξενου της Σουηδίας στην Ανατολική Κρήτη κ. Ανδρέα Μεταξά και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ.Γιάννη Ρασούλη.

DSCN2646

Ο κ. Λαμπρινός καλωσόρισε την κ. Wrangberg και συζήτησε μαζί της θέματα της πόλης, την ιστορία και τον πολιτισμό της, ενώ και οι δύο εξέφρασαν την επιθυμία για την ανάπτυξη συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και του Πολιτισμού.

Παράλληλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά τόσο από την πρέσβειρα όσο και από τον κ. Ρασούλη για το σημαντικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και διοργάνωσε το Σουηδικό Επιμελητήριο, αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, με αφορμή παρόμοια εκδήλωση που διοργανώνει ο ΦΟΣΔΑ στα Μάλια τον Ιούνιο και στο οποίο θα συμμετέχουν Σουηδοί επιστήμονες.

Επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε Κρήτη και Σουηδία και για την εφαρμογή καλών πρακτικών στο τομέα αυτό.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος πρόσφερε στην κ. Wrangberg τον τόμο Κρητικός Πόλεμος μεταφρασμένο στα αγγλικά ενώ η πρέσβειρα πρόσφερε με τη σειρά της στον κ. Λαμπρινό αναμνηστικό δώρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση