HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ

Το ΠΑΜΕ στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τετάρτη 20-5-2015 ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο Δημοτικό Συμβούλιο το δράμα που ζουν 10 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΗ οι οποίοι μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία και ομηρία τελικά απολύονται μετά από απόφαση δικαστηρίου!

Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, που δούλευαν στους Δήμους με «εντολή Δημάρχου» ή με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και Δ.Σ. ΔΕΥΑ, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να είναι υπόλογοι για την κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να διώκονται και να απολύονται. Ο λεγόμενος επανέλεγχος των συμβάσεων των ΙΔΑΧ δεν έχει καμιά σχέση με τα πλαστά πτυχία κλπ. Θέλουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, να γεμίσουν τη δεξαμενή των απολύσεων, «να μικρύνουν» το κράτος, να απαξιώσουν και να διαλύσουν δημόσιες υπηρεσίες, για να προωθήσουν πιο εύκολα τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων, που εποφθαλμιούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η πλειοψηφία των Δημάρχων αλλά και των Διοικήσεων των ΔΕΥΑ, δηλώνουν «ένθερμοι υποστηρικτές» και «υπέρμαχοι αυτής της διαδικασίας», γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με δικαιώματα και να ανοίξουν την παραπέρα διείσδυση επιχειρηματικών ομίλων σε  τομείς – φιλέτα των Δήμων. Εκμεταλλεύονται στο έπακρο το νομικό οπλοστάσιο που τους έχει προσφέρει η Κυβέρνηση εφαρμόζοντας πιστά την αντιλαϊκή πολιτική. Έχουν αποδεχθεί από παλιά και εφαρμόζουν κατά γράμμα τον Καλλικράτη στον οποίο προδιαγράφονταν όλες οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Τ.Α.

Οι 10 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι εργάτες που δουλεύουν μέσα στα λήμματα του βιολογικού και των αποχετεύσεων, είναι θύματα της στρατηγικής τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και της τοπικής διοίκησης που σκοπό έχουν την απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών που βρίσκονται στα χέρια των δήμων αλλά είναι φιλέτα για το κεφάλαιο. Τέτοιο είναι και το πολύτιμο αγαθό του νερού, που έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα και στο δήμο μας με πανάκριβα τιμολόγια. Με τις 10 αυτές απολύσεις απαξιώνεται ακόμα περισσότερο η ΔΕΥΑΗ και στρώνεται ο δρόμος για την πιο άμεση ιδιωτικοποίηση της πράγμα που θα σημάνει ακόμα ακριβότερο νερό για τους Ηρακλειώτες.
Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και απαιτούμε:

Εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν οι 10 εργαζόμενοι! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση. Όχι στον λεγόμενο επανέλεγχο των ΙΔΑΧ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όχι στην κατάργηση οργανικών θέσεων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η μισθοδοσία των εργαζόμενων να είναι υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπογραφή ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Φθηνό και υγιεινό νερό για το λαό. Να καταργηθεί η ανταποδοτικότητα, γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Σε κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο ή χαμηλοσυνταξιούχο να μην κόβεται το νερό.

κάλυψη όλων των υπηρεσιών των Δήμων και των ΔΕΥΑ με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
πλήρη κρατική χρηματοδότηση, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ και των ΔΕΥΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
να καταργηθούν τα χαράτσια, η ανταποδοτικότητα και το ΦΠΑ στο νερό. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Καμιά ΔΕΥΑ σε ιδιώτη. Καμιά εκχώρηση μέσω ΣΔΙΤ, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΗ αλλά και παντού να οργανωθούν και να παλέψουν καθώς η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων, (ΠΑΣΕΒΕ), των αγροτών (ΠΑΣΥ), της νεολαίας (ΜΑΣ) των γυναικών (ΟΓΕ), οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο, στην καθημερινή πάλη, στο δρόμο του ασυμβιβάστου αγώνα για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν, να διεκδικήσουμε συνολικά τον πλούτο που παράγουμε.

Να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που καλεί η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11/6 7μμ στην Πλ. Ελευθερίας και να προετοιμάζονται για απεργία παντού!

Διαφήμιση
Διαφήμιση