HomeΚΡΗΤΗΒ. Αποστόλου : «Δεσμευόμαστε ότι θα επιλυθούν προβλήματα που αφορούν τους αγρότες»

Β. Αποστόλου : «Δεσμευόμαστε ότι θα επιλυθούν προβλήματα που αφορούν τους αγρότες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου αλλά και των τοπικών φορέων προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα θέματα που απασχολούν παραγωγούς και κτηνοτρόφους στην Κρήτη.

Αυτήν την ώρα ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται στο πολύκεντρο των Μοιρών προκειμένου να συζητήσει με τους αγρότες ενώ στην συνέχεια θα μεταβεί στις Αρχάνες.

Το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ στη συνέχεια μετέβει στη Λότζια όπου συζήτησε με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό για φλέγοντα θέματα. Μερικά απο τα θέματα συζητήθηκαν είναι οι κοινοτικές ενισχύσεις, η δακοκτονία, η αποκέντρωση υπηρεσιών και πόρων, αλλά και η υλοποίηση έργων-υποδομών χρηματοδοτούμενα από την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Ο κ.Αποστόλου αναφέρθηκε επίσης στη δακοκτονία, εξηγώντας ότι έχει ήδη διατεθεί ένα ποσό, ενώ για τυχόν επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν, θα διατεθούν επιπλέον κονδύλια

Στην συνέχεια επισκέφτηκε την γεωργική σχολή Μεσσαράς.

Η περιοδεία του κ. Αποστόλου ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί με επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας Ηρακλείου (ΕΘΙΑΓΕ) όπου ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, δεσμεύτηκε ότι το ίδρυμα θα ενισχυθεί με νέο εξειδικευμένο ερευνητικό προσωπικό, ενώ υπογράμμισε πως στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να θεσμοθετηθεί ένας είδος αγροτικής υπηρεσίες για όλους τους νέους γεωπόνους, στα πρότυπα των αγροτικών ιατρείων, προκειμένου να ολοκληρώνουν μία περίοδο θητείας στην ύπαιθρο συνδράμοντας με τις συμβουλές τους τους παραγωγούς, πριν να λάβουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Αποστόλου έχει ως εξής:

13:30-15:00 Συνάντηση – συζήτηση με φορείς και αγρότες της περιοχής στο πολύκεντρο των Μοιρών. Ομιλία του υπουργού.

17:00 – 20:00 Ανοιχτή συζήτηση με φορείς και πολίτες στη πλατεία των Αρχανών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση