HomeΚΡΗΤΗΈνοχοι οι δύο από τους πέντε για την απαγωγή του πανεπιστημιακού καθηγητή από το Λασίθι

Ένοχοι οι δύο από τους πέντε για την απαγωγή του πανεπιστημιακού καθηγητή από το Λασίθι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενοχή των δύο από τους συνολικά πέντε κατηγορουμένους στην υπόθεση της απαγωγής του πανεπιστημιακού καθηγητή από το Λασίθι που ζει και δραστηριοποιείται στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στις αίθουσες του οποίου αναβίωσε σήμερα η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κρήτη, τον Αύγουστο του 2010.

Το δικαστήριο επέβαλε στο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον αδελφό της ακόμη αγνοούμενης φοιτήτριας Αγγελικής Σταυρουλάκη και ένα συγγενή του την ποινή της φυλάκισης των 30 μηνών για την απαγωγή του καθηγητή και επιπλέον 3 μηνών για την πρόκληση σωματικής βλάβης. Παράλληλα, έκρινε αθώους τους άλλους τρεις κατηγορούμενους στην ίδια υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η απαγωγή του πανεπιστημιακού καθηγητή είχε γίνει με αφορμή την εξαφάνιση της 20χρονης φοιτήτριας , η οποία ακόμη και σήμερα, δηλαδή από το Φεβρουάριο του 2010 που εξαφανίστηκε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Η δίκη διεξήχθη απουσία του θύματος, του πανεπιστημιακού καθηγητή ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στο Μάντσεστερ της Βρετανίας. Ωστόσο στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώστηκε επιστολή του 55χρονου σήμερα καθηγητή, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των συνολικά 5 ατόμων που κάθισαν  στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό του.

Οι κατηγορούμενοι 3 άνδρες και δύο γυναίκες, με βασικό κατηγορούμενο τον αδελφό της αγνοούμενης φοιτήτριας, κατηγορούνταν ότι τον Αύγουστο του 2010 απήγαγαν τον πανεπιστημιακό καθηγητή από περιοχή του Μακρύ Γιαλού στο Λασίθι όπου και έκανε τις καλοκαιρινές διακοπές του και τον μετέφεραν σε μετόχι αγροτικής τοποθεσίας του Δήμου Γόρτυνας όπου και τον κρατούσαν. Ο 50χρονος καθηγητής είχε περάσει δύσκολες ώρες, καθώς οι 3 άνδρες και οι δύο γυναίκες τον χτυπούσαν και τον απειλούσαν πως θα τον σκοτώσουν, αν δεν τους αποκάλυπτε που βρισκόταν η 20χρονο Αγγελική.

Ο αδελφός της κοπέλας θεωρούσε ότι ο πανεπιστημιακός καθηγητής γνώριζε που βρισκόταν η Αγγελική και δεν το αποκάλυπτε στους συγγενείς της που την αναζητούσαν αγωνιωδώς. Όπως προέκυψε όμως και από τις έρευνες της ΕΛΑΣ που ασχολούνταν με την εξαφάνιση της νεαρής κοπέλας, ο καθηγητής όντως δεν γνώριζε που θα μπορούσε να βρίσκεται.

Αποκαρδιωμένος από την απαγωγή, τον εγκλεισμό, τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές, ο 50χρονος τότε καθηγητής επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του με κονσερβοκούτι. Το γεγονός αυτό είχε υπάρξει η αφορμή ώστε ο αδελφός της 20χρονης να τον μεταφέρει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και να παραδοθεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση