HomeΚΡΗΤΗΚλέφτης με προτίμηση στα … είδη αλιείας είχε ρημάξει τα ψαροκάικα στην Ιεράπετρα – Εξιχνιάστηκαν 8 υποθέσεις

Κλέφτης με προτίμηση στα … είδη αλιείας είχε ρημάξει τα ψαροκάικα στην Ιεράπετρα – Εξιχνιάστηκαν 8 υποθέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φανατικός ψαράς αλλά με τα σύνεργα των … άλλων φαίνεται πως ήταν ένας 52χρονος Λασιθιώτης που συνελήφθη χθες στην Ιεράπετρα από αστυνομικούς του ΤΑΕ Λασιθίου και της Ασφάλειας Ιεράπετρας για 8 διαφορετικές περιπτώσεις κλοπής ειδών αλιείας, κυρίως από αλιευτικά σκάφη. Η δράση του διήρκεσε περίπου έναν χρόνο, μέχρι που έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών, ενώ η ζημιά που προκάλεσε υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

κλοπή από οικία.

Ο 52χρονος, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 15 Μαΐου, συνελήφθη τη στιγμή που είχε κατορθώσει να αρπάξει από τη βάρκα ενός 63χρονου μία εξωλέμβιο μηχανή και έγινε τσακωτός την ώρα που τη φόρτωνε στο αυτοκίνητό του.

Στη συνέχεια και όπως προέκυψε από την έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας Ιεράπετρας, ο 52χρονος είχε αναπτύξει «πλούσια δράση» από το Μάρτιο του 2014.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • Εξωλέμβια μηχανή
  • 25 είδη και σύνεργα αλιείας (καλάμια ψαρέματος, εργαλειοθήκες κ.λ.π.)
  • 3 πλαστικά ντεπόζιτα μεταφοράς καυσίμων
  • 2 καλώδια σύνδεσης πλυστικού εξοπλισμού
  • Ασύρματη τοπογραφική συσκευή
  • Ξυλοκοπτικό μηχάνημα

Εκτός δηλαδή από την κλοπή της περασμένης Παρασκευή, η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι ο 52χρονος εμπλέκεται σε άλλες έξι περιπτώσεις κλοπών από σκάφη, αλιευτικά ως επί το πλείστον, ενώ «χτύπησε» και ένα σπίτι από όπου όμως αφαίρεσε και πάλι εξοπλισμό αλιείας αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα όπως φακό, κιάλια, προβολείς, φωτογραφική μηχανή, ντεπόζιτα με βενζίνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση