HomeΚΡΗΤΗΒ. Αποστόλου: «Οι νέοι γεωπόνοι θα κάνουν αγροτικό στην ύπαιθρο, όπως οι γιατροί»

Β. Αποστόλου: «Οι νέοι γεωπόνοι θα κάνουν αγροτικό στην ύπαιθρο, όπως οι γιατροί»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,  Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος  έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου αλλά και των τοπικών φορέων προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα θέματα που απασχολούν παραγωγούς και κτηνοτρόφους στην Κρήτη.

agrotiko2

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται φλέγοντα θέματα όπως η νέα ΚΑΠ, η φορολόγηση των αγροτών, αλλά και θέματα που αφορούν στις κοινοτικές ενισχύσεις.

Η περιοδεία του κ. Αποστόλου ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί με επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας Ηρακλείου (ΕΘΙΑΓΕ) όπου ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, δεσμεύτηκε ότι το ίδρυμα θα ενισχυθεί με νέο εξειδικευμένο ερευνητικό προσωπικό, ενώ υπογράμμισε πως στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να θεσμοθετηθεί ένας είδος αγροτικής υπηρεσίες για όλους τους νέους γεωπόνους, στα πρότυπα των αγροτικών ιατρείων, προκειμένου να ολοκληρώνουν μία περίοδο θητείας στην ύπαιθρο συνδράμοντας με τις συμβουλές τους τους παραγωγούς, πριν να λάβουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

agrotiko

Αυτήν την ώρα ολοκληρώνεται η συνάντηση του κ. Αποστόλου με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λότζια όπου θα έχει συζήτηση με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Αποστόλου έχει ως εξής:

13:00-13:30     Επίσκεψη στη γεωργική σχολή Μεσσαράς.

13:30-15:00     Συνάντηση – συζήτηση με φορείς  και αγρότες της περιοχής στο πολύκεντρο των Μοιρών. Ομιλία του υπουργού.

17:00 – 20:00   Ανοιχτή συζήτηση με φορείς και πολίτες στη πλατεία των Αρχανών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση