HomeΚΡΗΤΗΑνεβαίνουν οι θερμοκρασίες – Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος

Ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες – Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυριακή με υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας περιμένουν σήμερα οι μετεωρολόγοι, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ήπια μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Έτσι, διαμορφώνεται μίας πρώτης τάξεως ευκαιρίας για τα πρώτα θαλασσινά μπάνια της περιόδου.

Σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση του meteo.gr

Καλό και ζεστό καιρό, αναμένουμε σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις, από το μεσημέρι και μετά, οι οποίες θα δώσουν λίγους όμβρους στα βόρεια ορεινά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για ήπια μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 28 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανοικτά ισχυροί 6 μποφόρ.

Καλό και ζεστό καιρό με περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση