HomeΚΡΗΤΗΗράκλειο «Θα βουλιάξουμε από κόσμο»

Ηράκλειο «Θα βουλιάξουμε από κόσμο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θερμό αναμένεται να είναι το επόμενο διήμερο, με τις αφίξεις από αέρος να «πλημμυρίζουν» την Κρήτη, βάζοντάς μας για τα καλά στο κλίμα της τουριστικής σεζόν.

Οπότε και συνδυασμό με το ότι ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα (30 βαθμοί Κελσίου), προμηνύεται ένα σημαντικό για την οικονομία του νησιού σαββατοκύριακο.

Χθες Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου είχαμε 15.000 αφίξεις-αναχωρήσεις. Για σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου αναμένονται 14.000 αφίξεις και αναχωρήσεις, ενώ αύριο Κυριακή 17 Μαΐου άλλες 15.000. Το σύνολο των αεροσκαφών που θα κινηθούν στον αεροδιάδρομο του «Νίκος Καζαντζάκης» φτάνουν τα 150 και οι αφίξεις-αναχωρήσεις ξένων επισκεπτών τις 44.000.

Οι ώρες αιχμής για χθες Παρασκευή στο αεροδρόμιο ήταν μεταξύ 7 το πρωί και 12 το μεσημέρι και 6 με 8 το απόγευμα, οπότε συνολικά είχαμε 40 κινήσεις αεροσκαφών. Για σήμερα Σάββατο οι ώρες αιχμής ήταν μεταξύ 7 και 11 το πρωί, και 5 με 9 το βράδυ, με 35 κινήσεις αεροσκαφών. Και την Κυριακή, 7 με 12 το πρωί και 5 με 10 το βράδυ, οπότε και σύμφωνα με το πρόγραμμα των αφίξεων, όπως αυτό καταγράφεται στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, θα έχουμε 45 κινήσεις αεροσκαφών.

Οι εθνικότητες που επισκέπτονται αυτό το διάστημα το νησί μας είναι κατά… πλειοψηφική σειρά: Γερμανοί, Γάλλοι, Ελβετοί, Ρώσοι, Βρετανοί, Βέλγοι, Ιταλοί, Τσέχοι, Αυστριακοί και Ολλανδοί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση