HomeΚΡΗΤΗΈντονος ο προβληματισμός για την κλοπή κειμηλίων της Μάχης της Κρήτης από τη στοά Μακάσι

Έντονος ο προβληματισμός για την κλοπή κειμηλίων της Μάχης της Κρήτης από τη στοά Μακάσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την εγκατάλειψη ήρθε και η κλοπή. Δεν πίστευε στα μάτια της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη όταν χθες μετέβη μαζί με στελέχη της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου Μαλεβιζίου στη στοά Μακάσι, προκειμένου να προετοιμάσουν το χώρο για την έκθεση του φωτογραφικού υλικού Κουτουλάκη, ενόψει του εορτασμού για τη Μάχη της Κρήτης.

Όπως διαπίστωσε όμως, άγνωστοι είχαν κατορθώσει να μπουν στο εσωτερικό της στοάς από τη νότια είσοδο, χρησιμοποιώντας λοστό και άρπαξαν τουλάχιστον δύο γερμανικά πιστόλια από την περίοδο της ιστορικής μάχης, αφού προηγουμένως έσπασαν την προθήκη μέσα στην οποία είχαν τοποθετηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η αντιδήμαρχος, είχε ανοίξει τη στοά στους εκπροσώπους των ΜΜΕ προκειμένου να αναδειχθεί το μέγεθος της εγκατάλειψης στην οποία έχει περιέλθει όλο το αρχειακό και μουσειακό υλικό από τη μάχη της Κρήτης που έχει στοιβαχτεί αταξινόμητο στη στοά, όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κρήτης (δείτε εδώ).

Η ίδια η κ. Πλεύρη κατέστησε σε όλους τους τόνους σαφές, ότι ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες και τις συγκυρίες, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να λειτουργήσει το μουσείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση