HomeΚΡΗΤΗΟι … ψεκασμοί και η υποψηφιότητα Αθανασοπούλου για την αντιπροεδρία του ΕΦΕΤ

Οι … ψεκασμοί και η υποψηφιότητα Αθανασοπούλου για την αντιπροεδρία του ΕΦΕΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόσυρση της υποψηφιότητας της Φ. Αθανασοπούλου για τη θέση της αντιπροέδρου στον ΕΦΕΤ ζήτησαν από την αρμόδια επιτροπή της βουλής, οι βουλευτές του «Ποταμιού». Σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου του κόμματος Σπύρου Δανέλλη, επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Είναι η πρώτη φορά που αποσύρεται, μετά από πιέσεις βουλευτών της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, προτεινόμενος/η από την Κυβέρνηση για θέση ευθύνης σε Οργανισμό ή άλλο δημόσιο Φορέα.

Ο λόγος για τον οποίο οι βουλευτές του Ποταμιού ζητήσαμε την απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Φ. Αθανασοπούλου από την αντιπροεδρία του Ε.Φ.Ε.Τ. (Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων) δεν είναι τόσο – και μόνο – οι απόψεις της, που όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να εκφέρουν και να υποστηρίζουν δημόσια, όσο το ότι αυτές ακριβώς οι απόψεις της είναι προβληματικές και ασύμβατες με τη δημόσια θέση, την οποία φιλοδοξούσε να στελεχώσει.

Οι, δημοσίως κατατεθειμένες, κατάφωρα συνωμοσιολογικές και αντιεπιστημονικές   απόψεις της κ. Αθανασοπούλου, περί ψεκασμών, περί συνομωσίας ως προς τον Κώδικα Τροφίμων (Codex Alimentarius) κ.λ.π., είναι απολύτως ασύμβατες με τις απόψεις του ίδιου του Ε.Φ.Ε.Τ. για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θυμίζουμε ότι εθνικό σημείο επαφής για τον Codex Alimentarius, δηλαδή τη Λευκή Βίβλο για τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα, στην οποία συμμετέχει όλος ο κόσμος, προηγμένος και μη, καθώς και παγκόσμιοι Οργανισμοί, όπως ο Οργανισμός Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (FAO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) κ.α., είναι ο Ε.Φ.Ε.Τ.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση