HomeΚΡΗΤΗΕπανασύσταση της ειδικότητας εκπαιδευτικών Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου

Επανασύσταση της ειδικότητας εκπαιδευτικών Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δήλωση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός τόνισε: «Με την πρόσφατη ψήφιση από την Βουλή του νόμου για τον Εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης (εκτός από την αποκατάσταση των αδίκως απολυμένων υπαλλήλων όπως καθαριστριών, εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και σχολικών φυλάκων), επανασυστήνεται η ειδικότητα εκπαιδευτικών ΠΕ 17.13 των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ρέθυμνο, η οποία είχε καταργηθεί άδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με το άρθρο 82 του νόμου 4172/2013 (νόμος Μητσοτάκη), πέρα από κάθε επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία και πρακτική είχε καταργήσει την ειδικότητα εκπαιδευτικών ΠΕ 17.13 των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Η κατάργηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι απόφοιτοι του παραπάνω Τμήματος να έχουν αποκλειστεί για 2 συνεχή χρόνια από το δικαίωμα διδασκαλίας στα Μουσικά Σχολεία, ενώ στο παρελθόν όχι μόνο είχαν διδάξει αλλά και εισάγει και οργανώσει αυτά τα μαθήματα στα Μουσικά Σχολεία της χώρας. Οι απόφοιτοι με το νόμο Μητσοτάκη είχαν αποκλειστεί αναίτια από την συνέχιση του διδακτικού τους έργου και δεν τους επιτρεπόταν να κάνουν καν αίτηση πρόσληψης.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση με πρωτοβουλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ζητήσει στις 23/10/2014 με τροπολογία την επανασύσταση της ειδικότητας ΠΕ 17.13, χωρίς να γίνει δεκτή από την τότε κυβέρνηση.

Το άρθρο 16 του ψηφισθέντος νόμου για τον Εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης, καταργεί το άρθρο 82 του Ν. 4172/2013 και έτσι οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης δικαιούνται από εδώ και στο εξής να διδάξουν στα Μουσικά Σχολεία.

Η κυβέρνηση εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και προχωρά στην αποκατάσταση των αδικιών των μνημονιακών κυβερνήσεων και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση