HomeΚΡΗΤΗΤί έδειξαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στην Κρήτη – Τέσσερις οι κραυγαλέες περιπτώσεις

Τί έδειξαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στην Κρήτη – Τέσσερις οι κραυγαλέες περιπτώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες του ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό φοροφυγάδων, και διαφόρων περιπτώσεων «περίεργου» ξαφνικού πλουτισμού. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των ερευνών και των ελέγχων του ΣΔΟΕ, εντοπίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα συνολικά 34 κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι τέσσερις εκ των οποίων αφορούν στην Κρήτη.

Αναλυτικά οι υποθέσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύφτηκαν τον Απρίλιο σε τοπικό επίπεδο είναι οι εξής:

1) Εργολάβος, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 304.575,00 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2) Μεσίτης ακινήτων προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 303.376,00 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3) Επιχείρηση εκσκαφών και γεωργικών επιχειρήσεων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 389.200,00 €.

4) Επιχείρηση γενικών κατασκευαστικών εργασιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 239.040,00 €.

Οι πιο χαρακτηριστικές πάντως περιπτώσεις φοροφυγάδων εντοπίστηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου δικηγόρος εμφανίζεται να απέκρυψε 802.000 ευρώ, επιχείρηση χονδρεμπορίου δεν έκοψε παραστατικά αξίας 6,8 εκατ. ευρώ, γιατρός δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, και μία επιχείρηση εξέδωσε εικονικά τιμολόγια 8 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από newsit

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση