HomeΚΡΗΤΗΠαγκόσμια εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αφιερωμένη στα παιδιά

Παγκόσμια εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αφιερωμένη στα παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οδηγούμε με ασφάλεια» στον «Ανοιχτό αγώνα ποδηλασίας» το Σάββατο, στη 1:00, στο αεροδρόμιο Τυμπακίου

Η τρίτη Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 2015, είναι αφιερωμένη στα παιδιά και την οδική ασφάλεια κατά την μετακίνηση των παιδιών με στόχο την ευαισθητοποίηση ολοένα και περισσότερων για να σωθούν παιδικές ζωές και να ενισχυθεί η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη δεκαετία 1996-2007, 22.104 παιδιά μέχρι 14 ετών έχασαν την ζωή τους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται εξακόσια παιδιά από την Ελλάδα, πράγμα που τοποθετεί τη χώρα μας στη χειρότερη θέση ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Ενόψει της Παγκόσμια Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας αφιερωμένης στα Παιδιά, σε συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του Forum «οδηγούμε με ασφάλεια», σήμερα, στις 12:00, κάλεσαν τους πολίτες του Ηρακλείου και της Μεσαράς, να υποστηρίξουν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας ΑμΕΑ “UCI C1 European Festos Paracycling Cup” που γίνεται στο Αεροδρόμιο Τυμπακίου το διήμερο 9-10 Μαΐου, αλλά και να παραβρεθούν και να συμμετέχουν στη δράση του Forum με τίτλο:

«Ανοιχτός αγώνας για όλους τους φίλους της ποδηλασίας ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου»,
το Σάββατο 9 Μαΐου, στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, στη 1:00 το μεσημέρι.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Forum, ενόψει της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας αφιερωμένης στα Παιδιά, οφείλουμε να στείλουμε όλοι μαζί το πιο ηχηρό μήνυμα ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς. Οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν ένα από τα κύρια αίτια θανάτου για τα παιδιά 15 έως 17 ετών σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Κρήτη.

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες και Μεσαρίτες μαζί με εκατοντάδες κορυφαίους αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, να στείλουμε από το Τυμπάκι το κοινωνικό μήνυμα για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και ασφαλή μεταφορά και μετακίνηση των παιδιών στα οδικά δίκτυα.

Η δράση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Φαιστού, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμΕΑ Ν. Κρήτης «Το Μέλλον», του Αθλητικού Σωματείου ΑμΕΑ «Τάλως», του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», και την ιδιαίτερη υποστήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Τυμπακίου, Πιτσιδίων, Ματάλων, Γαλιάς, του Αθλητικού Ομίλου Τυμπακίου κ.α.

Πρόγραμμα:
-13:00 – Αγώνας 1000μ.για παιδιά με Αναπηρία
-13:15 – Εκκίνηση Αγώνα Κατηγορίας Mini (1 Στροφή-7,1 χιλιόμετρα) και Junior (2 Στροφές-14,2 χιλιόμετρα)
-14:00 – Εκκίνηση Αγώνα Κατηγορίας open (5 Στροφές-35,5 χιλιόμετρα).
-15.30 – Απονομές επάθλων στους νικητές των όλων των κατηγοριών (7 απονομές συνολικά)

Κατηγορίες:
-Κατηγορία Mini: 9-11 ετών
-Κατηγορία Junior: 12-14 ετών
-Κατηγορία Open: 18-35 ετών, 36-44 ετών, 45+, Γυναικών (Κοινή εκκίνηση).
-Στην κατηγορία Open δεν μπορούν να συμμετέχουν αθλητές με δελτίο που είναι σε ισχύ για το 2015.
-Οι αγώνες θα λάβουν μέρος σε κλειστή διαδρομή εντός της εγκατάστασης του Αεροδρομίου, συνολικού μήκους 7,1 χιλιομέτρων.

Δηλώσεις Συμμετοχής:
-Στα γραφεία των συμμετεχόντων φορέων στο Forum
-Στη σελίδα facebook.com/DriveSafelyCrete με μήνυμα
-Στο τηλέφωνο 2892029133 (Γραφείο Μοιρών Λευτέρη Αυγενάκη)

Διαφήμιση
Διαφήμιση