HomeΚΡΗΤΗΑρχαιοκαπηλία- μάστιγα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Αρχαιοκαπηλία- μάστιγα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τεράστιο θέμα της αρχαιοκαπηλίας βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο έπειτα και απο το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο στη Ζώμινθο όπου άγνωστοι παραβιάζοντας απλά το συρματόπλεγμα που υπήρχε περιμετρικά του χώρου λεηλάτησαν και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο μινωικό ανάκτορο.

Με αφορμή το περιστατικό ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης που έχει πρωταγωνιστήσει στις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, έχοντας συμπληρώσει 23 χρόνια συμμετοχής στον αγώνα κατά των αρχαιοκάπηλων, τονίζει ότι τέτοιου είδους περιστατικά τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει και πολλαπλασιάζονται, πράγμα που ενδεχομένως να οφείλεται και στην κρίση.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα κύκλωμα ιδιαίτερα εύστροφο ενώ θεωρεί αναγκαία την ενημέρωση όλου του κόσμου ότι η πολιτιστική κληρονομιά ανήκει σε όλους του Έλληνες και δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε ευρώ και σε δολάρια.

Την ίδια ώρα καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν τις αρχές σε περίπτωση που παρατηρήσουν περίεργες κινήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους ενώ επαναφέρει την πρόταση του για ίδρυση ιδιωτικών μουσείων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση