HomeΚΡΗΤΗ«Ένα Σχολείο για το Κομπάνι»

«Ένα Σχολείο για το Κομπάνι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 17 Ιανουαρίου του 2015 ανακοινώθηκε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες που υπερασπίζονταν το Κομπάνι νίκησαν τους επιδρομείς του Ισλαμικού Κράτους. Ολόκληρος ο κόσμος πανηγύρισε τη νίκη σαν μια νίκη της ανθρωπότητας ενάντια στον φασισμό και τη μισαλλοδοξία.

Σήμερα τα παιδιά του Κομπάνι στριμώχνονται σε κτήρια ακατάλληλα και επικίνδυνα που χάσκουν πόλεμο και θάνατο. Σε αίθουσες τρύπιες από τις ρουκέτες των τζιχαντιστών, οι μαθητές του Κομπάνι δίνουν μάχη σε καθημερινό επίπεδο με τη διεθνή κοινότητα να στρέφει επιδεικτικά την πλάτη στις βασικές τους ανάγκες. Η γειτονική Τουρκία αρνείται πεισματικά το άνοιγμα ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» από τα σύνορά της που θα επιταχύνει την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης πόλης και θα βοηθήσει στην επίλυση των βασικών προβλημάτων στους τομείς της τροφής, του νερού, της περίθαλψης και της εκπαίδευσης.

Βασισμένοι σήμερα αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις οι υπερασπιστές του Κομπάνι, με τη βοήθεια των πρώτων προσφύγων που έχουν επιστρέψει στην πόλη, δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για το μέλλον της πόλης και των κατοίκων του.

Σήμερα, ο Σύνδεσμος Επιστημόνων και Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Συρίας που πριν από δύο χρόνια ανέλαβε την πρωτοβουλία για της δημιουργία του Ελληνοκουρδικού Σπιτιού, επαναφέρει το αίτημα για την ανοικοδόμηση και επαναλειτουργία του σχολείου. «Ένα σχολείο για το Κομπάνι» είναι ο τίτλος της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει με τη συνδρομή Ελλήνων και Κούρδων σαν μια ελάχιστη συνδρομή στην ανοικοδόμηση της πόλης.

Ήδη σύλλογοι εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και δομές αλληλεγγύης στηρίζουν το εγχείρημα. Την ίδια ώρα χιλιάδες παιδιά στο λαβωμένο Κομπάνι, προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τη φρίκη του πολέμου και μέσα στα ερείπια να διεκδικήσουν το δικό τους αύριο. Μέσα σε ένα βομβαρδισμένο τοπίο, που ακόμη κουβαλά τη μυρωδιά του θανάτου, τα παιδιά του Κομπάνι ζητούν τη βοήθειά μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στην καμπάνια αλληλεγγύης «Ένα σχολείο για το Κομπάνι» και στα πλαίσια αυτά διαθέτουμε αρχικά το ποσό των 200 ευρώ ως ελάχιστο ποσό στήριξης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση