HomeΚΡΗΤΗΟ σεισμός στο Νεπάλ στέλνει τουρίστες στην Κρήτη

Ο σεισμός στο Νεπάλ στέλνει τουρίστες στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη και στη μαγευτική Ελούντα, με θέα τη Σπιναλόγκα, κάνουν τις διακοπές τους αρκετοί τουρίστες που σκόπευαν να κάνουν διακοπές στο Νεπάλ. Το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, αλλά και οι τραγικές εικόνες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, άλλαξαν τα σχέδια των διακοπών τους και έτσι πήραν το αεροπλάνο με προορισμό την Κρήτη.

Ο φονικός σεισμός που ισοπέδωσε περιοχές του Νεπάλ, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 6.000, προκάλεσε σεισμικές δονήσεις και στον τουριστικό χάρτη, με εκατοντάδες τουρίστες να αλλάζουν τα πλάνα των διακοπών τους, αναζητώντας ασφαλείς προορισμούς.

Αντί το Κατμαντού, αρκετά ζευγάρια ψήφισαν Κρήτη και Ελούντα, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για την τελική τους επιλογή, αλλά και για τις ομορφιές του νησιού. Ένα ζευγάρι τουριστών που συναντήσαμε στον Άγιο Νικόλαο σκόπευε να πάει για ανάβαση στην Αναπούρνα. Όμως, λόγω των τραγικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, όπου εκατοντάδες διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια, αναζητά τώρα βουνά της Κρήτης για περπάτημα, ενώ θα επισκεφθούν και το φαράγγι της Σαμαριάς.

«Μας αρέσει πολύ το περπάτημα και σκοπεύουμε να πάμε βόλτα στα βουνά, ενώ θα επισκεφτούμε και τη Σαμαριά, μιας και δεν καταφέραμε να πάμε στο Νεπάλ λόγω του σεισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων το ζευγάρι.

Όλα τα ξενοδοχεία σε Άγιο Νικόλαο και Ελούντα είναι ανοικτά, καθώς, πέρα από τους εκατοντάδες τουρίστες, υποδέχονται αρκετές κρητικές οικογένειες που κάνουν μίνι διακοπές με αφορμή το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Το φρέσκο ψάρι και κρασί κυριαρχεί στη περιοχή της Πλάκας, με φόντο τη Σπιναλόγκα.

Επαγγελματίες προσφέρουν τις ποιοτικές υπηρεσίες τους, κάνοντας και τις ανάλογες προσφορές. Άγγλοι, Ολλανδοί και Γάλλοι επέλεξαν και φέτος για τις διακοπές τους τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και τη Σπιναλόγκα, με την τουριστική κίνηση, όπως εκτιμάται, να κυμαίνεται στα ίδια περυσινά επίπεδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση