HomeΚΡΗΤΗΕνώπιον του ανακριτή, η 55χρονη νοικοκυρά που εξαπάτησε 36 Ηρακλειώτες

Ενώπιον του ανακριτή, η 55χρονη νοικοκυρά που εξαπάτησε 36 Ηρακλειώτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα ανυποψίαστα θύματά της εμφανιζόταν άλλοτε ως ανώτερο στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης,  άλλοτε ως σύμβουλος σε γραφεία βουλευτών, ή ακόμη και ως δημοτική υπάλληλος. Κατάφερνε, με εντυπωσιακή πειθώ, να επηρεάζει τους ανθρώπους που προσέγγιζε πείθοντας τους να της δίνουν «προκαταβολές» για τη ένταξή τους, σε υποτιθέμενα ευρωπαϊκά προγράμματα που «έτρεχαν» και τα οποία ήταν «κατάλληλα» για την ιδιαίτερη περίπτωση του καθενός. Όσο για τις «προκαταβολές» υποτίθεται πάντα πως ήταν χρήματα που έπρεπε να καταβληθούν για τις διατυπώσεις του ενδιαφερόμενου.

Με τον τρόπο αυτό η 55χρονη που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (δείτε εδώ) μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, από το 2011 έως και τις 28 Απριλίου 2015 εξαπάτησε 36 άτομα, αποσπώντας τους συνολικά το ποσό των 51.886 ευρώ.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της 55χρονος μετά από καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα των Μοιρών από ένα εκ των θυμάτων της που αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με την «ανώτατη δημόσιο υπάλληλο».

Οι αστυνομικοί μπόρεσαν ταχύτατα να φτάσουν στην άκρη του νήματος, και να εξιχνιάσουν την υπόθεση συλλαμβάνοντας τη γυναίκα, στο χωριό της Μεσαράς όπου και ζει με την οικογένειά της. Η 55χρονη που αντιμετωπίζει την κατηγορία της απάτης σε βαθμό κακουργήματος αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου για την απολογία της.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση