HomeΚΡΗΤΗΜία ξεχωριστή συνάντηση κατά της σωματικής τιμωρίας στη Λότζια

Μία ξεχωριστή συνάντηση κατά της σωματικής τιμωρίας στη Λότζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ξεχωριστή συνάντηση είχε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός όταν δέχτηκε στη Λότζια τα παιδιά και τους συνοδούς τους από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας Ανηλίκων.

Με σύνθημα τους «τα χέρια είναι για να φροντίζουν και όχι για να τιμωρούν» τα παιδιά μπήκαν στο γραφείο του Δημάρχου με γέλια και μία μεγάλη αγκαλιά αλλά και με ένα ψήφισμα στα χέρια.

Στο ψήφισμα τους αυτό επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «η άσκηση σωματικής τιμωρίας τραυματίζει τη σχέση μας με τα παιδιά και δυσχεραίνει την επικοινωνία μαζί τους. Το ξύλο δεν αποτελεί παιδαγωγικό μέσο. Μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο για το παιδί, να το τραυματίσει σωματικά και ψυχολογικά, να το ταπεινώσει, να θίξει την αξιοπρέπεια του, να το κάνει να νοιώθει ανασφάλεια. Ένα παιδί που μεγαλώνει με βία μαθαίνει να λύνει τα προβλήματα του με βίαιο τρόπο και είναι πιθανό να ασκήσει βία σε άλλους αργότερα. Είναι στο χέρι μας να βγάλουμε τη σωματική τιμωρία από τη ζωή των παιδιών.»

lamprinos 1

Διαφήμιση
Διαφήμιση