HomeΚΡΗΤΗΑνάστατοι από σμήνη κουνουπιών οι κάτοικοι στις δυτικές συνοικίες

Ανάστατοι από σμήνη κουνουπιών οι κάτοικοι στις δυτικές συνοικίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή Τρεις Βαγιές του Ηρακλείου από την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτήρισαν, επιδρομή από κουνούπια-γίγας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ολόκληρα σύννεφα από κουνούπια κατέβαιναν από τον ουρανό και στροβιλίζονταν σχηματίζοντας χοάνες ανάλογα με τη φορά του ανέμου, ενώ οι κάτοικοι ζητούν να γίνει άμεσα ψεκασμός.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρεις Βαγιές Μενέλαος Καρακωνσταντάκης: «Υπήρχαν σμήνη ατελείωτα από κουνούπια και δεχόμασταν παράπονα από όλο τον κόσμο. Τα σημάδια του καιρού με τους νοτιάδες και με τις υγρασίες που έχει βγάλει, δυστυχώς, δεν ξέρω αν θα προλάβουμε το φαινόμενο διότι πολλαπλασιάζονται ραγδαίως».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 45ου Δημοτικού Σχολείου Μπάμπης Νησωτάκης τονίζει ότι: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο σχολείο. Καθημερινά έχουμε απουσίες γιατί τσιμπάνε τα παιδιά. Έχουμε 420 παιδιά και τα περισσότερα έχουν γίνει αλλεργικά και να φταίνε τα κουνούπια».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης τονίζει ότι είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η καινούρια εργολαβία για τους ψεκασμούς οι οποίοι θα γίνουν άμεσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση