HomeΚΡΗΤΗΓύρισε από την κόλαση του Νεπάλ η 26χρονη Κλειώ

Γύρισε από την κόλαση του Νεπάλ η 26χρονη Κλειώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επέστρεψε στην Ελλάδα η 26χρονη Κλειώ Ρουσσομουστακάκη, από τη Σητεία,  η οποία ήταν «εγκλωβισμένη» στο Νεπάλ μετά τον ισχυρό σεισμού του περασμένου Σάββατο.

Η Κλειώ ταξίδεψε στην Ελλάδα κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις στο Αμπού Ντάμπι και το Βελιγράδι και πριν από λίγη ώρα προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου την υποδέχτηκε, φανερά συναισθηματικά φορτισμένη, η θεία της.

KLEIO4

Η νεαρή Κρητικιά έφυγε στις 4 Απριλίου από την Κρήτη μαζί με την αδερφή της για να περάσουν στο Νεπάλ τις διακοπές του Πάσχα. Παράλληλα η ίδια προσέφερε εθελοντική εργασία σε ένα ορεινό χωρίο αφού δίδασκε σε παιδιά την Αγγλική γλώσσα.

Η ίδια μιλάει στο protothema.gr για τις στιγμές αγωνίας που έζησε από το περασμένο Σάββατο έπειτα από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου όπου μέχρι σήμερα υπολογίζεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 5.000 άτομα.

«Την ώρα του σεισμού ήμασταν σε ένα χωριό δυο ώρες περίπου από τον Κατμαντού. Νιώσαμε τον θόρυβο αλλά εκεί τα σπίτια είναι χαμηλά, παράγκες και δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε το μέγεθος των ζημιών», λέει η Κλειώ.

KLEIO2

 

Ακόμη εξηγεί: «Τα πιο δύσκολα ξεκίνησαν τις επόμενες ημέρες με τους μετασεισμούς όταν κατεβήκαμε στην πόλη. Στο δρόμο προς το Κατμαντού είχαν ανοίξει οι δρόμοι και τα κτίρια είχαν βυθιστεί».

Τέλος η νεαρή από την Κρήτη παρά τις δύσκολες στιγμές που έζησε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει και πάλι πίσω για να προσφέρει τη βοήθειά της  στους σεισμόπληκτους.

KLEIO3

«Υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο γι’ αυτό καθυστερήσαμε να γυρίσουμε. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται τη βοήθειά μας και εγώ δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ξαναπάω», καταλήγει.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση