HomeΚΡΗΤΗ«Χρυσή» η παρουσία των μαθητών των Χανίων στο Πανελλήνιο σκακιστικό πρωτάθλημα

«Χρυσή» η παρουσία των μαθητών των Χανίων στο Πανελλήνιο σκακιστικό πρωτάθλημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε πρώτες θέσεις, και τέσσερα χάλκινα  μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές των Χανίων στο 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα δείχνοντας για άλλη μια φορά το ψηλό επίπεδο του σκακιού στη δυτική Κρήτη.

Μόνιμα τα τελευταία χρόνια οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κατακτούν  τη μεγαλύτερη μερίδα των επιτυχιών σε Πανελλήνιο επίπεδο , παραμένοντας  έτσι στην κορφή  σε συλλογικό επίπεδο!

Συνεχίζοντας τη χρυσή πορεία των τελευταίων ετών οι μαθητές των Χανίων γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του σκακιού κάνοντας όλη την Ελλάδα να αναφέρεται  με θαυμασμό στις επιτυχίες αυτές!

Εννιά μετάλλια κατέκτησαν οι Κρήτες μαθητές, από τα οποία τα οκτώ από αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων διατηρώντας έτσι τον σύλλογο αυτό στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού! Εντυπωσιακή η διαχρονικότητα των επιτυχιών επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες του συμβουλίου αλλά και των προπονητών της ΣΑΧ με   την  μεθοδική και οργανωμένη δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου.

Το Μαθητικό Σχολικό Πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και αποτελεί την πιο μαζική διοργάνωση στο χώρο του σκακιού. Η συμμετοχή τη φετινή χρονιά έφτασε τους 750 μαθητές οι οποίοι είχαν όλοι διακρίσεις αφού είχαν  προκριθεί από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα των Περιφερειών τους.

Η αποστολή είχε την στήριξη της Π.Ε Χανίων ενώ Μέγας χορηγός της ΣΑΧ είναι η ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και το ξενοδοχείο Pilot Beach Resort που βοήθησαν στην μετακίνηση των αθλητών.

Ταυτόχρονα αυτή την περίοδο ,στα πλαίσια προετοιμασίας για τα Πανελλήνια νεανικά ,έχει προσκληθεί και παραδίδει προχωρημένα μαθήματα σκάκι καθημερινώς, ο Ιταλός GM Alberto David σε  όλους  τους  αθλητές της ΣΑΧ.

Απόψε, στις 18.30 θα γίνει τελετή απονομής διπλωμάτων στην Σκακιστική Ακαδημία Χανίων,  στους αθλητές που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Μαθητικά της Ερέτριας από εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων .

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση