HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: Καταργούν το ρόλο Δήμων και Περιφερειών με την ΠΝΠ

Β. Κεγκέρογλου: Καταργούν το ρόλο Δήμων και Περιφερειών με την ΠΝΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με την ενέργεια της κυβέρνησης να δεσμεύσει κάθε διαθέσιμο ευρώ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταστρέφει ένα-ένα, όσα πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα με θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν είναι μόνο ότι καταλύει το αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφασίζοντας την άμεση μεταφορά, όχι μόνο τυχόν αποθεματικών, αλλά όλων των απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία των Υπηρεσιών και των Δήμων και την υλοποίηση προγραμμάτων των Δήμων και των Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας και την εκτέλεση έργων, αφού ουσιαστικά ξαναβάζει τη χώρα σε περίοδο ύφεσης.

Σε επίπεδο Κρήτης, η απόφαση της κυβέρνησης «τινάζει στον αέρα» τον προγραμματισμό και τη λειτουργία της Περιφέρειας και των Δήμων, αφού κανείς πλέον δεν θα είναι σε θέση να διευθετεί καμία εκκρεμότητα, να πραγματοποιεί οποιαδήποτε παρέμβαση και να ολοκληρώνει καμία διαδικασία.

Επιπλέον αυτό αποτελεί ένα ισχυρό υφεσιακό μέτρο αφού τα χρήματα αυτά είναι κατατεθειμένα στις τράπεζες και κυρίως στις συνεταιριστικές που στηρίζουν την πραγματική τοπική οικονομία.

Έτσι με την ΠΝΠ διαμορφώνεται πλέον ένα σκηνικό στάσης πληρωμών. Και το ερώτημα φυσικά που τίθεται, εφόσον η κυβέρνηση προχωρά τώρα σε αυτή την μονομερή ενέργεια σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των οργανισμών και της τοπικής οικονομίας, είναι τι θα επακολουθήσει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση