HomeΚΡΗΤΗΣτα «κάγκελα» και οι δήμαρχοι της Κρήτης για τα αποθεματικά – Έκτακτη συνεδρίαση

Στα «κάγκελα» και οι δήμαρχοι της Κρήτης για τα αποθεματικά – Έκτακτη συνεδρίαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα… κάγκελα βρίσκονται και οι δήμαρχοι της Κρήτης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «χέρι» στα αποθεματικά δημόσιων φορέων της χώρας.

Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας των δημάρχων της Κρήτης προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων προκειμένου να προστατευθούν τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων ενώ δεν αποκλείεται και η προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

OLOMELEIA DHMARXON (7) OLOMELEIA DHMARXON (6) OLOMELEIA DHMARXON (5) OLOMELEIA DHMARXON (4) OLOMELEIA DHMARXON (3) OLOMELEIA DHMARXON (2) OLOMELEIA DHMARXON (1)

Καζάνι που… βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας. Οι δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες της Ελλάδος ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενώ η ΚΕΔΕ με απόφασή της (δείτε εδώ) αρνείται να δώσει τα χρήματα των δήμων.

«Κάθε ευρώ που έχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ετικέτα, είναι δεσμευμένα για έργα, υπηρεσίες και προμήθειες», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως εξήγησε, «πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να δούμε τι θα κάνουμε», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για να κερδίσει 2-3 μερες ρευστότητα, βάζει ταφόπλακα σε αγώνες δεκαετιών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την ελπίδα «να πάρει η κυβέρνηση πίσω την ΠΝΠ, να φωνάξει την ΚΕΔΕ και την Ένωση περιφερειών, να πει έχουμε θέμα, να δείτε τι μπορείτε να δώσετε. Να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να μείνουμε όρθιοι και από εκεί και πέρα ό,τι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε».

«Αν δεν πάμε καλά, όλα θα πάνε στον βρόντο. Αν χρεοκοπήσει η χώρα τι νόημα εχει να έχουν αποθεματικά οι δήμοι» διερωτήθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε αντισυνταγματική την ΠΝΠ και υπογράμμισε ότι έπρεπε να είχε προηγηθεί σχετική συζήτηση.

«Επιπλέον δεν ειναι ξεκάθαρο ποιος θα δώσει εντολή. Θα πάρει απόφαση ο δήμαρχος; Το Δημοτικό Συμβούλιο; Δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα πάρει την ευθύνη» σημείωσε σχετικά και κατέληξε λέγοντας ότι «Δεν πιστεύω πως θα γυρίσουν τα λεφτά αυτά πίσω. Σε μια άλλη οπτική όμως ειναι σωσίβιο. Πρέπει να σωθεί η χώρα. Αλλά όσα λεφτά και να πέσουν πρέπει να γίνουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Είμαστε χώρα παρωχημένων αντιλήψεων»

Δεν πρόκειται να δώσουμε τα χρήματα κι ας μας στείλουν στο σπίτι μας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης. Τόνισε πως ζητούν σοβαρό διάλογο με την κυβέρνηση και κατήγγειλε ότι «μας καλούν να διαχειριστούμε τη χρεοκοπία του κράτους απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση