HomeΚΡΗΤΗΣυνελήφθη στην Αθήνα ισοβίτης Σπύρο Καββαδία που είχε δραπετεύσει από τις φυλακές της Αγιάς

Συνελήφθη στην Αθήνα ισοβίτης Σπύρο Καββαδία που είχε δραπετεύσει από τις φυλακές της Αγιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνελήφθη το μεσημέρι στην Αθήνα, γνωστός ισοβίτης, που είχε δραπετεύσει το Σεπτέμβριο του 2014 από τις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά. Πρόκειται για το Σπύρος Καββαδίας η υπόθεση του οποίου είχε απασχολήσει και την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Ο ισοβίτητας που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για τις ανθρωποκτονίες των δύο πρώην συντρόφων του, στην Ελβετία και τη Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβριο του 2014 είχε πάρει άδεια από τις φυλακές της Αγιάς, την οποία και παραβίασε.

Το περιστατικό είχε σημάνει συναγερμό στις διωκτικές αρχές της Κρήτης που τον αναζητούσαν επί μήνες χωρίς να μπορούν να τον εντοπίσουν.

Ο ίδιος όπως φαίνεται, άρχισε να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν θα έπεφτε στα χέρια των αρχών και η πεποίθησή του αυτή, τον οδήγησε σε λάθος  κίνηση, που τον έφερε ξανά στη φυλακή. Η απερισκεψία του δραπέτη αλλά και η παρατηρητικότητα μίας υπαλλήλου σε ΚΕΠ, υπήρξαν οι δύο σημαντικές παράμετροι που οδήγησαν στη σύλληψή του.

Άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής τον εντόπισαν το μεσημέρι, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. ο Σπύρος Καββαδίας  πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκε ΚΕΠ της περιοχής για να βγάλει πιστοποιητικό γέννησης. Όμως η υπάλληλος του καταστήματος τον αναγνώρισε και ενημέρωσε την αστυνομία. Ο ισοβίτης έκανε το μοιραίο λάθος και άφησε τον αριθμό του κινητού του τηλέφωνου και μέσω αυτού οι αξιωματικοί του Τμήματος Αναζητήσεων κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του.

Ο συλληφθείς το Νοέμβριο του 1992 είχε σκοτώσει με μαχαίρι την σύντροφο του στη Βασιλεία της Ελβετίας και είχε καταφέρει να διαφύγει στη χωρά μας. Ωστόσο μετά από έξι χρόνια και συγκεκριμένα στις 22 Αύγουστου του 1998 δολοφόνησε την δεύτερη σύντροφό του και μητέρα της κόρης του, στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση