HomeΚΡΗΤΗΤο κόστος λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το κόστος λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υψηλό χαρακτηρίζεται το κόστος  που θα πρέπει να καταβάλουν τα πολιτιστικά σχήματα για να χρησιμοποιήσουν τις αίθουσες και τις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου.

Αυτό υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, που συνεχίζεται ακόμη.

Το θέμα έφερε στο συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι φορείς και οι σύλλογοι που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου καλούνται να πληρώσουν αντίτιμο που είναι έως και τρεις φορές παραπάνω απ’ το ανάλογο κόστος σε άλλες πόλεις, επισημαίνοντας ότι έτσι δεν στηρίζουμε τα σχήματα της πόλης.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Γιάννης Ξυλούρης αναγνώρισε ότι το κόστος είναι υψηλό για τα σχήματα που δίνουν ζωή στον πολιτισμό της πόλης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το Πολιτιστικό Κέντρο δεν επιθυμεί να «εισπράξει χρήματα» αλλά θα πρέπει να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και το σχετικό κόστος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου ο οποίος είπε ότι το Πολιτιστικό Κέντρο δεν μπορεί να χρεώνεται διαφορετικά θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησής του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση