HomeΚΡΗΤΗΣυλλυπητήρια Β. Λαμπρινού για το θάνατο του Γιάννη Κλωνιζάκη

Συλλυπητήρια Β. Λαμπρινού για το θάνατο του Γιάννη Κλωνιζάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σχετικά με το θάνατο του Γιάννη Κλωνιζάκη, που υπήρξε δήμαρχος και αντινομάρχης Χανίων, αλλά είχε και έντονη αγωνιστική δράση στο πλευρό του Αλέκου Παναγούλη. Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Λαμπρινός αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιάννη Κλωνιζάκη, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με πολυσήμαντη παρουσία και προσφορά στον τόπο μας.

Η αγωνιστική δράση του στο πλευρό του Αλέκου Παναγούλη και η συνακόλουθη πολύχρονη φυλάκισή του από το δικτατορικό καθεστώς, στα χρόνια 1968-1973, κατέδειξαν την ανδρεία και τη δημοκρατική του συνείδηση.

Συνάμα, με τη συμμετοχή του, μεταπολιτευτικά, στη δημόσια ζωή, ως Δήμαρχος και  Αντινομάρχης Χανίων, συνέβαλε στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Κρήτης, σε ιδιαίτερα κρίσιμες  περιόδους.

Ο Γιάννης Κλωνιζάκης υπηρέτησε αρχές και αξίες που τον καταξίωσαν στην κοινωνία. Η αντιστασιακή του δράση, η συνέπεια και το σπάνιο ήθος του, θα αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη  και ακέραιου ανθρώπου στους μελλοντικούς καιρούς».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση