HomeΚΡΗΤΗΔεκάδες οι ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος επιχειρήσεων – Προβληματισμός στην Κρήτη

Δεκάδες οι ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος επιχειρήσεων – Προβληματισμός στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονος είναι ο προβληματισμός των επιχειρήσεων και στην Κρήτη, μετά την πρωτοφανή ηλεκτρονική απάτη σε βάρος μεγάλης κρητικής εταιρείας που έχασε μέσα σε λίγες ώρες 450.000 ευρώ. Οι αρμόδιες διωκτικές αρχές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναζητούν τους δράστες, το ορμητήριο των οποίων εντοπίζεται κάπου στη Ρωσία.

Οι επιτήδειοι χάκερ, προσεγγίζουν τα θύματά τους συνήθως μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου υποδύονται τους πελάτες, τους προμηθευτές, ή ακόμη και τους εκπροσώπους τραπεζών. Όταν το ανυποψίαστο θύμα ανοίξει τα συγκεκριμένα μηνύματα, στην ουσία προσφέρει πρόσβαση στο δίκτυο του, γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγες ώρες ο χάκερ μπορεί να ελέγχει το σύνολο των ηλεκτρονικών του αρχείων. Παράλληλα, ιδιαίτερα διαδεδομένος τρόπος, είναι και το υποτιθέμενο μήνυμα από τις τράπεζες, που ζητούν επιβεβαίωση του τραπεζικού λογαριασμού του θύματος.

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης υπογραμμίζει ότι όλοι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι καμία τράπεζα, και κανένα e-banking δεν θα ζητήσουν ποτέ τα στοιχεία του προσωπικού λογαριασμού.

Στην περίπτωση που δεχθεί κανείς ένα ανάλογο mail θα πρέπει αμέσως να το διαγράψει από το σύστημά του και αν το κρίνει απαραίτητο θα πρέπει να επικοινωνήσει με την τράπεζα που εμφανίζεται ως ο υποτιθέμενος αποστολέας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση